Львівська облрада не розгляне питання угоди про сланець протягом найближчих двох тижнів

Понеділок, 23 вересня 2013, 14:01

Львівська облрада не зможе  розглянути питання про угоду про розподіл вуглеводнів на території Олеського родовище найближчими тижнями, позаяк це не узгоджуватиметься із закондавством.  

Про це сьогодні, 23 вересня, в коментарі Варіантам розповів голова постійної комісії з питань депутатської діяльності, етики та регламенту Львівської облради Михайло Барбара.

За словами Барбари, питання про сланець не зможе бути розглянутим на найближчому пленарному засіданні сесії облради 3 жовтня, оскільки не було внесено до порядку денного.

"Аби це питання внести на черговій сесії, слід було б підготувати проект рішення, воно мало б пройти експертизу на відповідній профільній комсії", - повідомив Барбара.

Так само не зможе бути воно розглянутим на позачерговій сесії до 3 жовтня, оскільки законодавство забороняє скликати позачергову сесію, якщо не завершена основна.

"Позачергову сесію має право ініціювати голова Львівської ОДА  або не менше, ніж третина депутатів Львівської облради. Тобто із 116 депутатів - не менше 39 підписів. А скликає ,відповідно до регламенту, голова Львівської облради", - сказав Барбара.

Нагадаємо, перед початком сесії 17 вересня голова Львівської облради Петро Колодій зазначив, що проект угоди про розподіл вуглеводнів не розглядатимуть на сесії облради, бо робоча група в облраді ще вивчає його.

Він додав, що лише в 13 вересня Львівська облрада отримала оновлений проект угоди для вивчення.

Мітки: