Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Екологія

vitadez.ru

Понеділок, 23 вересня 2013, 14:21

25 вересня Львові візьмуться за щурів

За 2 дні, 25 вересня, у Львові стартує осіння одномоментна дератизація і триватиме впродовж місяця. Розпочнеться вона одночасно у всіх районах міста, що дозволить збільшити ефективність знищення щурів.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

Проводиться така процедура двічі на рік. Робиться це з метою недопущення масового розмноження щурів, які є збудниками смертельно небезпечних для людини інфекційних хвороб.

Як зазначив начальник обласного комунального підприємства профілактичної дезінфекції Зиновій Хитра, для проведення дератизації закуповуються харчова основа та отрута.

«Для приготування отруто принади використовується ратиндан, бродівіт та готова принада «Смерч». Ці речовини шкодять лише гризунам, а для для організму людини є слаботоксичними. Названі препарати перешкоджають згортанню крові у щурів, що в результаті призведе до витоку крові в черевну порожнину. Відтак, гризуни загинуть за 3-4 дні», - розповідає Зиновій Хитра.

Відповідно до Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» і з метою зменшення кількості збудників, передбачено здійснювати такі заходи як одномоментні дератизації, дезінсекції і т.п.

«За останні 5 років у місті не зафіксовано спалахів таких хвороб як лептоспіроз чи туляремія. Наш досвід показує позитивні результати дератизацій, тож з 25 вересня ми знову розпочнемо проведення цієї процедури. В середньому за місяць ЛКП витрачають на дератизацію близько 40 тис. грн.», - повідомив начальник управління житлового господарства Юрій Голець.

Також, за словами Зиновія Хитри, на проведення суцільної одномоментної дератизації уже здійснено закупівлі матеріалів на суму 32 тис. грн.

Звертаємо увагу, що до процесу знищення миловидних гризунів повинні долучитись і мешканці приватного сектору, керівники відомств та підприємств, попередньо звернувшись для цього в ЛКП або до районних відділів профілактичної дезінфекції за тел.:

Залізничний район - 292-03-14

Галицький, Сихівський - 271-20-82

Франківський - 238-28-27

Личаківський - 275-90-01

Шевченківський - 272-70-86

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.