Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Міжнародна політика

baba-babi-skazala.if.ua

Середа, 25 вересня 2013, 10:37

Україна планує приєднатися до складу Ради безпеки ООН у 2016-2017 роках, ? Янукович

Україна хоче увійти до складу Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй (ООН) у 2016-2017 рр. Про це Президент України Віктор Янукович (на фото) заявив, виступаючи на загальних дебатах 68-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку.

Про це повідомляє прес-служба Президента України.

"Україна й надалі буде вносити вагомий практичний внесок у створення безпечного світу. Будемо використовувати для цього всі можливі інструменти, зокрема непостійне членство в Раді безпеки ООН, у разі обрання нашої держави до складу цього органу на період 2016-2017 рр. Розраховуємо на підтримку кандидатури України на відповідних виборах", - зазначив Янукович.

При цьому він наголосив, що ООН необхідно надати державам Східноєвропейського регіону додаткове місце непостійного члена у складі розширеної Ради безпеки. "Наша держава повною мірою прихильна визначеній статутом ООН системі колективної безпеки. Системі, яка довела свою безальтернативність і надалі залишатиметься основою світоустрою", - заявив Янукович.


За його словами, Україна підтримує довгоочікувані практичні зрушення у процесі реформування та модернізації ООН.

"Хотів би вкотре засвідчити готовність України до обговорення всіх прогресивних концепцій реформування Ради безпеки, здатних прискорити здійснення вже давно назрілих змін. Вважаємо, що таке реформування має неодмінно передбачати врахування законних інтересів усіх регіональних груп, у тому числі і Східноєвропейської. Йдеться про необхідність надання державам нашого регіону одного додаткового місця непостійного члена у складі розширеної Ради безпеки", - заявив Янукович.

Також глава держави зазначив, що Україна й надалі братиме участь у миротворчій діяльності під егідою ООН.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.