Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Мистецтво

театр "Воскресіння"

md-eksperiment.org

Середа, 25 вересня 2013, 15:08

Театр «Воскресіння» розпочне сезон сатиричною прем’єрою «Ар’єр, або Захоплююча патологія»

театр "Воскресіння"

2 жовтня театр «Воскресіння» розпочне свій театральний сезон сатиричною прем’єрою «Ар’єр, або Захоплююча патологія» сучасного українського драматурга Олександра Марданя.

Про це йдеться у повідомленні на сайті театру Воскресіння.

«Ар’єр, або Захоплююча патологія»(дуже іно-земна*** п’єса у трьох вимірах /3Д/ ) – це сатира, що перегукується із вічною гамлетівською темою, де театр, як життя, а життя, як театр, повідомляє сайт "Воскресіння".

У п’єсі іронічно обігруються питання кохання, влади та людського буття. Поставив п’єсу заслужений діяч мистецтв України Ярослав Федоришин.

Довідка. Ярослав Федоришин - один з найактивніших і найбільш затребуваних закордоном постановників України. У 1990-му році він створив Львівський духовний театр «Воскресіння», через два роки - організував у Львові міжнародний театральний фестиваль «Золотий Лев», який за роки його існування відвідало з гастролями понад 300 театрів із 60 країн світу. «Золотий Лев» проходить як фестиваль вуличних театрів і як фестиваль театрів в традиційних закритих приміщеннях.Ярослав Федорошин і «Воскресіння» брали участь і у багатьох міжнародних фестивалях: едінбурзькому «Фріндж», Міжнародному фестивалі експериментальних театрів у Каїрі, польському «ФЕТ», білоруському «Бела Вежа» та ін.

Олесандр Мардань - член Спілки письменників України. У 2010р п'єси «Кішки-мишки» і «Ніч святого Валентина» увійшли в серію «Українська література. Колекція »і опубліковані в« Антології української драматургії ». У 2005р спектакль за п'єсою «Лист очікувань», режисер І. Райхельгауз, в 2007р спектакль за п'єсою «Черга», режисер Д.Богомазов, в 2009р спектакль за п'єсою «Кішки-мишки» режисер Е. Енгибарян стали лауреатами фестивалю «Зустрічі в Росії »в Санкт-Петербурзі. Нагороджений «Золотим знаком» - вища нагород СТД Росії, почесною грамотою СТД України. Лауреат премії імені М.В.Гоголя 2010 року. З 2010 року повноважний представник в Україні театральної бієнале «Новіп'єси з Європи»(Вісбаден, Німеччина). У 2011 за збірку «4 +2 = 19» став дипломантом літературної премії ім.Юрія Долгорукого, заснованої Урядом Москви.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.