Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Освіта

дитячі дошкільні заклади

lvivpost.net

Четвер, 26 вересня 2013, 13:24

Львів відстає від середньостатистичного рівня по Україні серед охоплення дітей дошкільною освітою

дитячі дошкільні заклади

Станом на 2013 рік у Львові дошкільною освітою охоплено лише 46% дітей. З таким показником Львів відстає від середньостатистичного рівня по Україні. Україна має 59% охоплення.

Про це повідомила начальник відділу департаменту з питань освіти,науки, сім'ї та молоді ЛОДА Ірина Сислюк на прес-конференції «Наскільки доступна для дітей Львівщини дошкільна освіта».

«Щоб досягти рівня 85% охоплення дітей дошкільною освітою на 2015 рік, в першу чергу треба збільшити дошкільні дитячі установи. Але я думаю, що ми справимося із цим завданням, адже тенденція іде позитивно.», - зазначила Ірина Сислюк.

В цьому році затверджена нова програма Розвитку освіти Львівщини на 2013-2016 роки, в якій передбачено виділити 3 мільйона гривень на розвиток мережі дошкільної освіти у Львові.

На сьогоднішній день ведеться будівництво 2-х садочків у Сокальському районі (Пристань і Сілець), які передбачено відкрити у 2014 році, ведеться будівництво у Великому Любіні (Городоцький район) і у Новому Калинові (Самбірський район), котрі відкриються у 2015-2016 роках. Також до кінця цього року планують відкрити 2 приватних дошкільних заклади в Городку і Малихові (Жовківський район).

Потужно йде реорганізація шкіл у навчально-виховні комплекси «школа-садок».

Також планується відновити 7 приміщень дошкільних навчальних закладів, котрі були закриті і здані під оренду у 1990-1999 роках.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.