Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

ВРУ

i.obozrevatel.ua

Середа, 23 травня 2012, 10:00

Депутати хочуть заборонити іноземцям обіймати держпосади

Депутати Верховної Ради України проголосували за внесення змін до статті 9 закону «Про громадянство України» щодо вдосконалення умов набуття громадянства, яка передбачає зміни до законодавства в частині встановлення обмежень для осіб, які є громадянами України і одночасно мають громадянство іншої держави. Відповідний документ у вівторок, 22 травня, підтриманали у першому читанні.

Зокрема, у законопоекті запропоновано внести зміни до законів про державну службу, про Кабінет Міністрів, про службу в органах місцевого самоврядування, про вибори депутатів у Верховну Раду Криму, про вибори до місцевих, сільських, селищних, міських рад, про вибори міських голів, про громадянство України.

Згідно з проектом закону, особи, які мають громадянство іншої держави, не можуть бути прийняті на службу до митних органів, спеціалізованих митних установ та організацій, до органів внутрішніх справ, СБУ, не можуть бути прокурорами та слідчими прокуратури.

Крім того, в законопроекті обумовлено, що набуття громадянства іншої держави є підставою для звільнення особи з органів СБУ, податкових та інших органів.

Джерело «Українська правда»

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.