Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

v.lviv.ua

Субота, 28 вересня 2013, 17:07

Сьогодні у Шевченківському гаю презентували костел із села Язлівчик

У Львові у Музеї народної архітектури та побуту (Шевченківському гаю) презентували костел із села Язлівчик. Урочисте відкриття відбулося сьогодні, 28 вересня.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Експозиція привезена із села Язлівчик, Бродівського району, на замовлення римо-католицької громади.

«Цього року експозицію нашого музею, а саме територію сектора «Львівщина» доповнив надзвичайний об'єкт - костел із села Язлівчик, Бродівського району. Це унікальний зразок сакральної дерев'яної архітектури побудований у стилі модерн. Дерев'яний римо-католицький костел був побудований у 1933 році у села Язлівчик, неподалік Бродів, на замовлення римо-католицької громади. Внизу вівтаря зазначено ім'я фундатора Павла Голіновського. Костел перевезений та відреставрований за сприяння Департаменту охорони спадщини Міністерства культури Республіки Польща», - повідомив заступник директора із наукової роботи Музею народної архітектури та побуту у Львові Михайло Лабойко.

Відкриття пройшло біля на території музею у секторі Львівщина, біля встановленого костелу.

Нагадаємо, раніше керівництво Шевченківського Гаю було проти перенесення на його територію костелу з Язлівчика. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.