Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Музика

uk.wikipedia.org

Понеділок, 30 вересня 2013, 13:59

У Львові розпочнеться спільний музичний проект українських та польських вузів

16 жовтня у Львові розпочнеться проект «Катовіце - Львів музикуємо разом». В рамках проекту вперше у Львові в Концертному залі ім. С. Людкевича відбудеться спільний концерт українських та польських музичних вузів.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної філармонії.

Студенти польських та українських музичних вузів зіграють разом із оркестром «Віртуози Львова».

Також, в рамках проекту виступить відома у Польщі гобоїста Ізабелла Берди, а скрипалька Анна Бура зі Львова разом з польською скрипалькою Маєю Сирницькою виконає подвійний концерт Йоганна Себастьяна Баха.

«Програма концерту об’єднає твори від композиторів епохи бароко до сучасних авторів. У концерті візьмуть участь кращі студенти Музичної академії м. Катовіце ім. Кароля Шимановського та Львівської національної музичної академії ім. М. Лисенка. Особливістю цього проекту є те, що студенти матимуть можливість спільно помузикувати з оркестром «Віртуози Львова», - повідомив засновник та головний диригент оркестру «Віртуози Львова» Сергія Бурка.

В рамках проекту відбудеться два концерти. Перший у Львові 16 жовтня, другий в місті Катовіце, 20 жовтня.

Проект являється продовженням відомого музичного проекту «Віртуози Львова» – «Таланти третього тисячоліття».

Віртуо?зи Льво?ва — академічний камерний оркестр, створений 1994 року у Львові. За короткий час оркестр став одним з найелітарніших колективів України, що здійснює культурно-просвітницьку місію, ставши «візитною карткою» старовинного Львова, його культурної історії та традицій, представляючи Україну в престижних концертних залах світу. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.