Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

newsmarket.com.ua

Понеділок, 30 вересня 2013, 14:36

Особисті селянські господарства на Львівщині дають 90% всього молока в області

Особисті селянські господарства на Львівщині реалізують 90% всього молока, що виробляється в області, проте продають лише 10% від виробленого.  

Про це йдеться в інформаційній довідці з проблем розвитку сільських територій та розвитку кооперації на селі, оприлюденій сьогодні, 30 вересня, під час зборів Громадської ради при Львівській ОДА.

"Ситуація в Україні, як і на Львівщині зокрема, характеризується відсутністю мотивації у селян для об'єднання у кооперативи...Великі товаровиробники встановили монопольно низькі заготівельні ціни на продукцію, вироблену у селянських господарствах", - йдеться в довідці.

Згідно з інформацією, значна частина молока та молокопродуктів, що реалізується в торговій мережі завозиться з-за меж області, а більшіть кооперативів, які зареєстровані на Львівщині, існують на папері.

Нагадаємо, цього року на Львівщині діє програма фінансування сільських кооперативів, що закуповують і зберігають молоко. На фінансування програми в цьому році Львівська облрада передбачила 1 млн грн.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.