Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Кримінал

Понеділок, 30 вересня 2013, 15:23

Американець віз в Україну 77 контрабандних смартфонів

Цими вихідними до України рейсом Мюнхен-Львів прибув громадянин США, в якого виявили партію контрабандних смарфонів. 

Про це повідомляє прес-служба ГУ Міндоходів у Львівській області.

По прибутті в аеропорт «Львів» для проходження митного контролю він обрав канал спрощеного контролю «зелений коридор», який призначений для декларування громадянами товарів в обсягах, що не підлягають оподаткуванню митними платежами та не підпадають під встановлені законодавством заборони або обмеження щодо ввезення на митну територію України.

Однак під час візуального огляду та аналізу поведінки пасажира у працівників Львівської митниці Міндоходів виникли підозри про наявність у багажі громадянина товарів, обов’язкових для декларування та оподаткування.

Під час детального огляду особистого багажу в сумках було виявлено смартфони iPhone 5S в повній заводській комплектації та інші моделі Apple загальною кількістю 77 шт. Частина з них була упакована в поліетиленову плівку, а решта – в упаковках виробника.

Оскільки громадянин не заявив за встановленою формою точних та достовірних відомостей про товари, які підлягають обов’язковому декларуванню, складено протокол про порушення митних правил за ознаками порушення, передбаченого ст.472 Митного кодексу України.

Довідково: Відповідно до ч. 1 п. 11 ст. 370 МК України, особистими речами вважаються не більше 2 штук стільникових (мобільних) телефонів. Також, згідно з ч. 1 ст. 374, товари (за винятком підакцизних), сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 1000 євро, що ввозяться громадянами на митну територію України у ручній поклажі та/або у супроводжуваному багажі через пункти пропуску через державний кордон України, відкриті для повітряного сполучення, не підлягають письмовому декларуванню та не є об'єктами оподаткування митними платежами.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.