Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Освіта

Понеділок, 30 вересня 2013, 18:19

У Львові відбулось відкриття першої в Україні бібліотечної дитячої студії звукозапису

У Львові у центральній бібліотеці для дітей та юнацтва відбулось відкриття першої в Україні професійної студії звукозапису для дітей «Формат+». 

Про це повідомив кореспондент Варіантів.

В студії, яка обладнана сучасними технічними звукозаписуючими приладами, зможуть безкоштовно записуватись талановиті діти, озвучуватимуться фільми бібліотечної кіностудії «Кіноторба», проводитимуться майстер-класи, репетиції та концерти.

«Ця звукозаписуюча студія нам була дуже потрібна, оскільки ми маємо вже велике напрацювання у відділі мистецтв. Ми приймаємо участь у талант-шоу, в нас працює кіностудія «Кіноторба», ми накладаємо музику, ми створюємо свої музичні твори, в нас є композитори, виконавці, поети і, звичайно, нам потрібно було технічне оснащення, яке на сьогодні неможливо купити за кошти місцевого бюджету, і тому, ми - професіонали центральної бібліотеки працювали досить плідно і виграли грант на цю звукозаписуючу студію, яка стане ще однією креативною зоною в дитячій центральній бібліотеці», - повідомила директор Дитячої бібліотечної системи Валентина Галушко.

Дитяча студія звукозапису відкрилася завдяки проекту «Бібліоміст». Центральна бібліотека для дітей та юнацтва отримала грант на конкурсі «Бібліоміст» - «Творчі майстерні». Також завдяки програмі «Бібліоміст» вже 4 дитячі бібліотеки отримали нове обладнання.

«Обладнання, яке з’явилося зараз у цій бібліотеці є поки що лише тут, але вже є ціла мережа дитячих бібліотек, що розкидані по цілому місту, які працюють за новою формулою, за новою ідентичністю, що бібліотека – це не місце зберігання книжок. Сучасна бібліотека працює за формулою «і книжки також». Бібліотеки починають бути комунікаційними і розвиваючими центрами. Не всі бібліотеки з однаковою швидкістю набувають цю ідентичність – хто швидше, хто повільніше, але це є єдиний шлях розвитку бібліотек. Якщо ми цей ресурс бібліотечний будемо використовувати саме в тому керунку, то ми отримаємо мережу дуже істотних і дуже важливих центрів для місцевої громади», - розповіла менеджер культурних проектів управління культури ЛМР Ірина Магдиш. 

Нагадаємо, у 2010 році у Центральній дитячій бібліотеці також відкрили мультицентр «Флешка», у якому проводяться різноманітні інтерактивні навчальні програми та ігри. Зокрема, навчання дітей та літніх людей комп’ютерним технологіям. Також у мультицентрі є електронна бібліотека та функціональна зона «мульти-музика» у якій можна завантажити та прослухати пісні,взяти участь у віртуальних візіях, музичних іграх та багато іншого.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.