Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

1784 Львів перша у світі повітряна куля з автоматичним пальником

Середа, 23 травня 2012, 11:10

Сьогодні у Львові запустять кулю у вигляді гігантського кубку УЄФА Євро-2012

1784 Львів перша у світі повітряна куля з автоматичним пальником

23 та 25 травня, з 17:00 до 20:00 мешканці міста зможуть спостерігати політ кулі у вигляді гігантського кубку УЄФА Євро-2012 неподалік від парку «Високий Замок» у рамках заходу «Зустрічай кубок» . Про це повідомили у медіа-центрі «Львів-2012».

Висота кулі – 35,5 м, діаметр – 16,5 м, об'єм передбачено у розмірі 3240 куб. м.

Керуватимуть польотом кулі досвідчені пілоти України, Швейцарії та Польщі.

Зазначимо, відповідно до Маркетингових рекомендацій щодо проведення чемпіонату Європи з футболу УЄФА Євро-2012 захід «Зустрічай кубок» є одним із постійних заходів та належить до ключових віх УЄФА Євро-2012. У рамках заходу у всіх приймаючих містах запланована робота теплового аеростата у вигляді гігантського кубку УЄФА Євро-2012, ідентичного оригінальному трофею Турніру, а також польоти аеростату над містом.

Польоти вирішено дозволити лише за умови дотримання встановлено маршруту польоту, відповідної висоти, передбачених необхідних запобіжних заходів та технічної справності кулі та інших вимог інструкцій і правил польотів у повітряному просторі України.

Нагадаємо що У 1784 році у Львові запущено першу у світі повітряну кулю з автоматичним пальником на рідкому пальному для підігріву повітря в балоні. Це відбулося всього через дев'ять місяців після польоту кулі братів Монгольф'є, пальним для якого служила солома!

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.