Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

drabyna.org/

Вівторок, 1 жовтня 2013, 14:47

Резидентка фестивалю Драма.UA напише п’єсу про Берлінську стіну

Учасником І Драматургічної резиденції фестивалю Драма.UA стала драматург з Києва під псевдонімом М. Протягом жовтня вона перебуватиме у Львові і писатиме п’єсу про Берлінську стіну. 

Про це повідомляє прес-служба фестивалю.
 
Початкова назва п'єси – «Відредаговане чорне». Авторка зізналась, що  ідея п'єси навіяна історією Берлінської стіни, яку вона прочитала перебуваючи у столиці Німеччини.
 
Основні події майбутнього твору також розгортатимуться на межі поділу Сходу й Заходу: головна героїня, яка у часі поділу опинилася на Західній стороні, таємно повертається до будинку, що належить її давньому другові і стоїть майже на кордоні, але належить Сходу. 
 
Повертаючись по свою дочку, яка залишилась із бабусею, жінка повертається і до певних спогадів й інших неочікуваних чи, навпаки, дуже очікуваних моментів.
 
«Мені важко розмовляти про п'єсу, якої ще немає. Але скажу, що ідея виникла давно, під час перебування у Берліні. Мені здалося цікавим створити такі штучні умови у своїй п'єсі та перенести їх на територію України. Першоджерело ж реальної історії — німецька книжка про історію Берлінської стіни», – розповідає М.
 
Напередодні фестивалю, який відбудеться у листопаді, з драматургом співпрацюватиме режисер,  готуватиме сценічне читання цієї п’єси. 
 
Нагадаємо, IV Фестиваль сучасної драматургії «Драма.UA» триватиме у Львові з 21 по 24 листопада, де, зокрема представлять результати резиденції та роботи драматурга і режисера.
 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.