Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Релігія

uzinform.com.ua

Середа, 2 жовтня 2013, 10:45

Найбільшу в Україні фігуру богоматері Оранти освятили у Львові

Урочисте посвячення найбільшої в Україні статуї Матері Божої відбулося 29 вересня о 13.30 на Сихові.

Про це повідомляє прес-служба УПЦ КП.

Фігура сягає майже п’ять метрів заввишки. Її встановили на п’ятиметровій стелі, обкладеній натуральним каменем. Посвяту здійснив Преосвященніший Митрополит Львівський і Сокальський Української Православної Церкви Київського патріархату Димитрій Рудюк у співслужінні з 10-ма священиками. Разом зі статуєю посвятили хрест на місті будівництва церкви Благовіщення Пресвятої Богородиці УПЦ КП.

"Цікава і водночас сумна передісторія появи цієї фігури у Львові, – розповів ініціатор проекту Ігор Микичак. – Спершу планувалося, що фігура Оранти постане на Яворівському полігоні, у пам'ять загиблих від Голодомору та репресій. Два роки тому сесія Львівської обласної ради прийняла рішення встановити Оранту. Отримали дозвіл від Міністерства оборони України. Однак керівництво Яворівської районної адміністрації не знайшло змоги зустрітися з начальником Яворівського полігону для виконання рішення сесії обласної ради й дозволу МОУ. Тому нікому не потрібна скульптура простояла у майстерні скульптора Юліана Савки понад три роки. Залишати напризволяще фігуру було недоцільно. Тому вирішили поставити Богородицю у Львові, у привабливому місті, яке відповідало б значенню фігури. Її унікальність ще й у тому, що в Україні дуже мало скульптур Оранти".

Загальний кошторис проекту – близько 270 тисяч гривень. Поява фігури стала можливою завдяки сприянню меценатів. Біля фігури постане і нова церква для сихівчан.Окрім освячення фігури Богородиці відбулося освячення хреста і місця закладення каменю, де у подальшому постане п’ятикупольний храм УПЦ КП.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.