Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Мистецтво

Середа, 2 жовтня 2013, 16:49

У Львові вийшов журнал патріотичних коміксів (ФОТО)

Сьогодні, 2 жовтня, у Львові презентували перший випуск журналу патріотичних коміксів. Журнал став підсумком першого етапу конкурсу «Українські герої».

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

У перше видання ввійшли дві історії: філософсько-футуристична розповідь про цінність життя та ретро-детектив «Летюча Бригада».

Детектив створений за історичними подіями діяльності однойменного підрозділу Української Військової Організації у 30-х роках 20-го століття.

Проілюстрував комікси художник Роман Барабах, а сценарій написав Олег Бакулін.

Перше видання журналу не продаватиметься.

«Ми громадська організація, молодіжне об’єднання «Граніт». Ми втілюєм надзвичайну кількість інших проектів. Ми працюємо зі студентами і зі школярами. Організовуючи різні спортивні, інтелектуальні змагання між молоддю, між школярами, між студентами, їдучи до сиротинців в гості, ми будемо з собою брати це як подарунок. Подарунок ціниться більше» – розповів член Молодіжного Об’єднання «Граніт» Андрій Мочурад.

У планах авторів не лише друковане видання, а й відеоматеріали та ін.



«Не варто сприймати цей проект, як те, що ми займаємось видавництвом журналу. Цей проект не має на меті лише видавництво журналу – це лише перший крок, щоб якось зафіксувати успіхи.В межах нашого проекту ми плануємо, не тільки випускати журнал, а й робити відео, робити пропагандивну продукцію.

Тут я дещо поясню слово пропагандивна. Пропагандивна – це не щось забарвлене політичною тематикою, це може бути пропаганда здорового способу життя, це може бути пропаганда екологічної парадигми, тобто будь-яка мальована історія, будь-який продукт, який ми зробимо мусить містити якусь гарну, високу ідею» – додав Андрій.

На перше видання коміксів, тиражем 1000 примірників, проект міськради виділив 6000 грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.