олександр ковальчук,  3 жовтня 2013

Золота обла

Глибоке сланцеве випробування впало на плечі Львівської обласної ради та її голови Петра Колодія.

Необхідність підписання угоди з Шевроном про видобування сланцевого газу на Львівщині може стати ще одним геркулесовим подвигом, який може вгробити й так не надто вітальний імідж "Свободи" на місцях та у столиці.

Піднебесна відповідальність за долю нації та смерть ворогів тупо вдавлює їх тіла та душі. Заставляє їх згорбитись та зсутулитись. Заставляє здригнутись їх руки.

Заставляє пригнутись їх ще ближче до богом даної землі. Наблизитись до своїх витоків, джерел та коріння і там нарешті стати на захист своєї нації.

Цей підневільний стан турбує і голову Львівської обла Петра Колодія. Таке ярмо примушує і його згорбитись та зібгатись усім своїм тілом у цілий знак запитання.

Таке зібгане положення Колодія чітко помітно на фотках з Яворівського полігону, де він, схоже, ще й замерзав.

І досі його вампірські вушка ще не розіщулилися від того лютого президентського морозу.

Так тьотя Петя перетворився на стрийка Фестера, того злого генія з приснопам'ятного фільму Сімейка Аддамс.

Ось цей громадянин підозрілої зовнішності.

Це й недивно, оскільки сланцева епопея набула такої сили, що навіть вже дістала і його заступника Пісного, який вирішав втікати від усіх проблем за пляшчину.

У час вирішального бою для світового свободизму добре тільки Шемчукові (голова ЛОДА) після літньої сплячки. Ось у на цьому ракурсі у нього навіть обличчя змінилось у кращий бік, ніби він після спа-салону. Хоча, можливо він знає таємницю молодильних яблук і малосольних огірочків.

Чи просто п'є водичку з казантипських джерел.

Підготувались до вирішальної битви за благословенну галицьку землю та її глибини і народні депутати від Львівщини.

В Ірини Сех помітні сліди неустанних парламентських поправин.

Кубів також округлюється у своїй нардепній геометрії.

І тільки Панькевич не перестає страждати за рідну землю десь у Задзеркаллі.

Гінка так медузить своїм поглядом усіх ненардепних фраєрів, що вони навіть бояться йому вказати на його дещо невдалу фризуру в області чілки.

Ще якийсь вуйко заціловує усі навколишні території та усіх благословенних цим нардепним поцілунком мешканців цих благословенних територій.

Усі нардепи хочуть вилікувати усіх своїми святими ранами, які так кровоточать за рідний нарід. Навіть Блавацький вирішив лікувати та втішати покладанням рук на ланіти кобіти. Так Блавацький зцілив Юринець від ударної хвилі за присутності трьох свідків.

Поки нардепи мироточать, то майбутньому посміхається лише голова Шемчука.

Депутати та нардепи ламаються, але не хочуть підписувати угоду з Шевроном. Вирішальна битва переростає у дрібні сутички і на тому й продовжує тривати.

Депутати, наслухавшись жахіттів про сланцевий гріх та його наслідки, починають слізно молити Богородицю про омофор від сланцевого газу.

Тут вже трохи не витримує Шемчук, який починає власноручно показувати на власному тілі, що усі ті сланцеві жахи, хорори та слешери не такі вже й страшні, якщо їх показувати на собі.

Депутати ще більше злякались такої бісівської подоби Шемчука і ось вже й Ганущин готовий на колінця припадати перед маленькими Ісусиком, щоб його рідна земля не знала тієї сланцевої напасті.

Після того, як "Свободу" звинуватили у шевронівському хабарі почав перевтілюватись в інфернальний образ і сам Колодій.

На таке преображення Колодія депутати відреагували блокуванням трибуни та вимогою спростування даної дези устами якогось присутнього тут шевронівця.

Поки у Львові шукали спростувального шевронівця, деякі депутати почали мірятись геометрією голів.

А деякі свободівці вже звиклись зі статусом нового Канаки.

На тій тимчасовій безвиході почав благально плакати до Богородиці навіть міністр палива та енергетики України Едуард Ставицький.

Богородиця йому допомогла, бо незабаром він вже лахав з театральних істерик Сех.

Але поки Богородиця допомагала Ставицькому, Сех замутила за державним прапором якусь мазу з Блавацьким. Тому у тій картинці так багато жовтого кольору. Кольору зради, підступу, відступництва та розлуки. Кольору сці на прю.

Цей підступ вже добре простежився у наступній світлині, де декілька депутатів-несвободівців їли свої натруджені і також жовті банани.

Ця відступницька тема простежилась і у діалозі Шемчука та Блавацького. Останній почав кричати про шулєрів у ЛОДА, але на це перший йому прямомовно зазначив: "Міша, давай про шулєрів не будемо".

Поміж усі цих дрібних дротиків був посеред свободівців і острівець практичності та збереження своїх трудових накопичень у рідних щелепах.

Десь після такого нелегкого протистояння Львівська обласна рада і дозволила Шеврону пошуки та гіпотетичний здобуток сланцевого газу на Львівщині.

На глибині десяти кілометрів – лише плач та скрегіт зубів. Пекло. А чи є у Шеврону, окрім усіх потрібних дозволів, благословення всіх священиків та пасторів Львівщини на санкціоноване прорубування у вогняну геєну? І чи не випустять вони звідти своїми буровими усіх грішників?

більше ВІДЕО

фото стрийка Фестера: theiapolis.com

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.