Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Фінанси

chitay.net

П'ятниця, 4 жовтня 2013, 09:07

Заробітчани-західняки надсилають в Україну менше грошей, ніж східняки

У західні області надходить менше третини усіх закордонних переказів. Найбільше грошей з-за кордону надсилають мешканцям Києва.

 

Як пише "Українська газета", дані Нацбанку України про грошові перекази фізосіб у першомі півріччі 2013 року руйнують міф про те, що левова частка грошових переказів від заробітчан надходить у західні регіоні.

За даними НБУ, у восьми західних областей у січні-червні з-за кордону загалом надійшло дещо більше, ніж $0,5 млрд, тобто близько 27% всього грошового потоку.

Загалом же в першому півріччі об’єм грошових переказів в Україну становив майже $1,9 млрд, що на 19% більше, ніж за аналогічний період 2012 року.

Лідером за переказами з-за кордону є столиця. Киянам у першому півріччі цього року надійшли грошові перекази майже на $190 млн. Друге місце займає Харківська обл. ($135,2 млн), третє – Крим ($133,8 млн). Далі йде Донецька область зі $123 млн і Львівська – $120,5 млн. Із західних областей у Львівську область надійшло найбільше переказів.

Видання відзначає, що з 2011 року спостерігається тенденція, коли більшу активність проявляють трудові мігранти, які їдуть на заробітки в Росію.

Наведена статистика фіксує лише трансакції, здійснені через спеціалізовані міжнародні платіжні системи. Тобто грошових переказів з рахунку на рахунок і потік готівки, що надходить альтернативними каналами, до уваги не беруть.

Водночас видання відзначає, що платіжні системи віднедавна стали основним каналом надходження грошових переказів з-за кордону – майже 45% вхідного трафіку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.