Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

П'ятниця, 4 жовтня 2013, 13:54

Львівська облрада прийняла дійсно державницьке рішення, ? Петро Писарчук про видобуток сланцевого газу

Можна абсолютно стверджувати, що стратегія розвитку України, визначена Президентом України Віктором Януковичем, знаходить все більше підтримки у Львівській області.

На цьому наголосив голова Львівської обласної організації Партії регіонів Петро Писарчук, коментуючи схвалення Львівською обласною радою проекту Угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах ділянки Олеська, між державою Україна, компанією Шеврон та ТзОВ «Надра Олеська».

«Абсолютно розділяю тривогу тих людей, що опонували цьому рішенню. У деяких виступах були слушні аргументи, які, напевно, будуть враховані в майбутньому. Ми, на жаль, маємо гіркий досвід варварського поводження з природою як в минулому, так і зараз. Ліси в Карпатах масово вирізали вже не при радянській владі… Потрібно також врахувати, що люди завжди опиралися прогресу. Їх лякали парові машини, автомобілі, літальні апарати… Видається, що ця сама річ має місце в даному випадку», − зазначає Петро Писарчук.

Водночас, за його словами, доводиться сподіватись, що американська компанія «Шеврон» навчить галичан бережливого ставлення до природи.

«Як на мене, вчора Львівська обласна рада вперше за останній час поборола в собі політичний антагонізм і прийняла дійсно державницьке рішення. Можна абсолютно стверджувати, що стратегія розвитку України, визначена Президентом України Віктором Януковичем, знаходить все більше підтримки», − наголошує голова регіоналів Львівщини.

Нагадаємо, під час сесії Львівської обласної ради, яка проходила 3 жовтня, Львівська облрада після кількагодинного обговорення погодила проект Угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах ділянки Олеська, між державою Україна, компанією Шеврон та ТзОВ «Надра Олеська». «За» це рішення проголосували 66 депутатів, «Проти» − двоє, «утримались» − три депутати.

Фракція Партії регіонів одностайно підтримала рішення та закликала колег-депутатів голосувати за нього.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.