Андрій Тимчишин,  4 жовтня 2013

Варіанти на вікенд

Про перші змагання з велополо, велосипедний фрістайл, фестиваль піци та нейролінгвістичне програмування для студентів у Варіантах на вікенд.

Варіанти на кіно

Як вже зазначалося у попередніх варіантах на вікенд, з кожним тижнем осені голлівідуські режисер все менше тішать світових прокатників новими й цікавими кінокартинами. Однак є фільм Гравітація.

Як би це парадоксально не звучало, але режисер фільму Альфонсо Куарон, зняв перший для себе фільм у 3D та відразу ж втер носа 99 % своїх колег, які вже випробували цей досвід.

Вся успішність фільмі у його атмосферності, стрічка постійно тримає в емоційному напруженні, і в цьому велика заслуга геніального оператора Еммануеля Любецького, відомого своїм унікальним стилем та технікою зйомки.

Серйозний підхід до картини показує підбір акторів першого ешалону. Після того, як Анджеліна Джолі відмовилася від ролі Райан Стоун два рази, а Наталі Портман вибула з проекту через вагітність і конфлікти зі студійними босами, на головну жіночу роль взяли Сандру Буллок (для якої, це чи не найкраща роль, за всю її фільмографію), а на чоловічу Джорджа Клуні, замість якого міг зіграти Роберт Дауні (молодший), котрий віддав перевагу знятися в іншій стрічці.

І мабуть праві ті критики, які вже поставили Гравітацію в один ряд з Аватаром, підкреслюючи тим самим революційність стрічки Куарона в плані використання нових технологій при зйомці фільмів.

Поки закордонні режисери поступово впадають у зимову сплячку в пошуках нових ідей, українська сінема поступово набирає обертів. В минулих Варіантах на вікенд, ми вже згадували про ряд стрічок, які вийшли в прокат, та ще й знімалися безпосередньо у Львові.

Цього тижня вітчизняний виробник пропонує нам стрічку Іван Сила, який також не обійшовся без колоритних пейзажів міста Лева.

Всі 100% спонсорства фільму взяла на себе держава за рахунок патенту, виграного Віктором Андрієнко, згідно плану Міністерства Культури з виробництва фільмів.

На глядачів очікуватиме вже знайома когорта відомих українських акторів: Віктор Андрієнко, Ігор Письменний, Лесь Задніпровський, Ольга Сумська, Іванна Сахно, Борис Барський, Богдан Бенюк, стронгмени Володимир Рекша та Сергій Конюшок.

Виконавцем головної ролі силача виступив український чемпіон з пауерліфтингу Дмитро Халанджі, якого затвердили на роль відразу, як тільки побачили його фото, через вражаючу схожість головного актора з його персонажем.

Також у фільмі засвітився інший відомий український силач, Василь Вірастюк, який зіграв супротивника по рингу, Ольга Сумська, і самі режисери, які зіграли другорядні, але важливі ролі.

Спортивні варіанти

Ще одна унікальна подія на велосипедну тематику у Львові, а саме перші львівські змагання з велосипедного поло. Велополо – аналогія популярному в Англії кінному поло, лише коня тут замінили велосипедом. Спочатку у велополо грали тільки чоловіки, а з 1930 року до гри долучилася і жінки.

Організатори кажуть, що це буде подія міжнародного рівня, адже на змагання до Львова приїдуть гравці велосипедного поло з Києва, Варшави, Любліна.

У велополо використовуються м'ячі діаметром 10 см. Зупиняти м'яч дозволяється за допомогою коліс велосипеда. Бити по м'ячу колесами заборонено. Для ударів по м'ячу використовують спеціальну паличку довжиною 70х100 см з дерев'яним молоточком (15 см) на кінці. Під час гри гравці можуть спиратися на цю паличку.

Музичні варіанти

Радимо відвідати, 5 жовтня, концерт калушського гурту One West о 21:00,  у клубі-кафе Music Lab (Братів Рогатинців, 27). На слухачів очікує суміш альтернативи, електронної музики, блюзу, наявні елементи арт року та фанку. Вхід вільний.

Також можна завітати на концерт польського гурту Workaholic, також 5 жовтня, о 20:00, Арт-кав’ярня "Квартира 35" (вул. Вірменська, 35). Вартість: 50 грн., для членів всіх дзиґівських клубів – 30 грн.

Workaholic – гурт, що грає блюз, рок, джаз та свінг. Його утворюють знані краківські музиканти, які грають у багатьох польських джазових формаціях.

До Львова Workaholic приїдуть з авторською програмою, яку можна стильово окреслити як ф’южн. Концерт складатимуть композиції, переплетені з інструментальних партій та імпровізацій солістів.

Всім прихильникам таланту Френка Сінатри, варто відвідати кавер-вечір хітів Містера Блакитні очі у виконанні Павла Ільницького, 6 жовтня о 21.00 Клуб "Культ" (вул. Чайковського, 7).

Також, 6 жовтня можете завітати на Концерт Владіслава Левицького та гурту Paprika о 21:00, у клубі Picasso (вул. Зелена, 88). Вартість: 50 грн.

Фестивальні варіанти

5 жовтня запрошуємо площу Ринок де відбудеться свято з італійським темпераментом – перший в Україні фестиваль піци. У програмі фестивалю: парк атракціонів, майстер-класи, дегустація мега-піци та різноманітні виступи.

На сцені з’являться чемпіон світу з піца-акробатики Паскаліно Барбасса та піца-акробати "Franco’s Pizza". Їх змінять чернігівський театр тіней "Fire flies" та унікальний проект "Музика над тобою".

На площі Ринок буде розгорнуто парк атракціонів "Pizza Land". Найактивнішою буде західна сторона – тут будуть бої-змагання з сумо "Перці проти шампіньйонів", битва помідорами в стилі пейнтболу "Томато-файт", поміж газонами розміститься "Скеледром", а поблизу Чорної кам’яниці – "Піца-хокей".

Організатори також підготували окрему програму для дітей – майстер-класи з виготовлення піци, аква-грим та активітет "Вивчаємо англійську весело".

Якщо Ви шанувальник активного відпочинку, саме для вас 4-6 жовтня на майданчику під Пороховою вежею пройде фестиваль активного та здорового способу життя Green Stream Park Fest.

Також гостей очікує вечірня шоу-програма – з 4 жовтня на літньому майданчику Музею Ідей з 18:00 до 22:00.

Також радимо завітати на фестиваль альтернативної музики Завантаження, в суботу, 5 жовтня, у палаці "Романтик" (вул. Болгарська, 4). Учасники: Роллік’с, SkinHate, Jinjer, Morphine Suffering, Latur, ВорсТ, deTach, МегамасС, [sale]only, E.b.o.L.A., The Jellyfish, Злам, Ninth Skill. Вартість квитків до 4 жоветня – 91 грн. (далі ціна зросте до 111 грн.)

Варіанти для студентів

На цих вихідних стартує єдиний в цьому році (4-6 жовтня) тренінг нейролінгвістичного програмування НЛП для студентів. У п'ятницю з 17:00 до 20:00, в суботу та неділю з 10:00 до 18:00,  на вул. Чорновола, 57.

Тренінг "НЛП для студентів" – це спеціальна триденна програма, яка з перших днів навчання підвищить Вашу ефективність на цілий навчальний рік. Це збірка роками перевірених, дієвих психотехнік, які відразу, з першого дня впровадження їх у життя дають Вам перевагу в області комунікації.

Тренінг проводить сертифікований НЛП Тренер Аліна Толстая. Однак, зауважте, що боротьба з власною бездіяльністю та лінню обійдеться вам у 250 грн., за три дні тренінгів.

Екстремальні варіанти

Всіх любителів екстриму на велосипедах варто обов’язково сходити в суботу, 5 жовтня, з 11:30до18:00 на змагання з велосипедних фрістайл-дисциплін. Траса пролягатиме у парку поблизу перехрестя вул. Куликівська-вул. Сміливих.

Траса із перешкодами довжиною більш, як 120 метрів стане полем для змагань львівських, чернівецьких, дніпропетровських та харківських команд. Турнір охопить 2 напрямки велосипедного екстриму – ВМХ- та МТВ-фрістайлінг.

Кожен учасник змагань матиме 3-4 заходи на трасу, з яких судді відберуть 2 найкращі виступи. Також буде можливість прийняти участь в аматорських змаганнях із pump track на час.

Гумористичні варіанти

В неділю, 6 жовтня, стартує другий півфінал Галицької ліги КВН, о 18:00, у Кінопалаці імені Довженка (пр. Червоної калини, 81). Команди : Перша сільська збірна, Такі прості (Львів), Соседка Дмитрий (Рівне), Хай пре (Львів), Бабська збірна (Львів), Загорецька ЛС (Львів).

Мистецькі варіанти

Не забудьте відвідати наймаштабніша виставка з часів кінця світу 50 – Західноукраїнське сучасне мистецтво, яка триватиме до 4 листопада з 12:00 – 20:00 у палаці Любомирських (2 поверх), площа Ринок 10.

На виставці зібралися півсотні цікавих авторів західної України, аби можна було детальніше розглянути контекст, пов'язаний з культурним феноменом реґіону.

Також на цих вихідних варто прийти на першу у Львові фотовиставку "Без дроту та пінопласту. Дорослий український fashion" від креативної команда Гончаренко.com (Львів-Київ). Місце зустрічі : Ресторан імпровізацій Грушевський cinema jazz (пр. Шевченка, 28).

На Вас чекає презентація фотографій колекцій відомих українських дизайнерів, таких, як: Оксана Караванська, Роксолана Богуцька, Наташа Глазкова, Лілія Пустовіт та ін.

В неділю 6 жовтня, стартує виставка Мирослави Лозюк – Кольору забагато не буває у галереї Щось цікаве (пл. Ринок, 13). На відвідувачів очікують 16 орнаментальних і сюжетних Графіки на склі.

Театральні варіанти

На цей вікенд активно розгорнеться під відкритим небом на площах та вулицях міста Міжнародний театральний фестиваль Золотий Лев-2013.

На Вас чекатимуть театральні, циркові, музичні вистави та неперевершені шоу програми з Чехії, Польщі, Білорусії, Литви, Португалії, України.

Міжнародний театральний фестиваль "Золотий Лев" – головна театральна подія Львова та України. На даний момент він є єдиним театральним фестивалем, який концентрує в собі всі театральні тенденції сучасного мистецького прогресу.

Виставкові варіанти

Підходять до завершення одні з найвідоміших виставок літнього періоду. Останній шанс поглянути на виставкові шедеври є до 7 жовтня. Зокрема:

Виставка екзотичних метеликів в Італійському дворику (пл. Ринок, 6). До Львова привезли близько 50 видів метеликів з тропічних країн. Серед метеликів найбільшим розміром може похизуватися аттакус атлас. Розмах його крил сягає до 25 сантиметрів. Також всі відвідувачі експозиції можуть не лише подивитися на цих красенів, а й взяти до рук.

Виставка скляних виробів у Музеї скла з 10.00 до 18.00, пл. Ринок, 2. У виставці прийняли участь художники із 20 країн світу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.