Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

pelfind.com

П'ятниця, 4 жовтня 2013, 16:25

Рава-Руська співпрацюватиме з боснійським містом Прієдор

Місто Рава-Руська планує підписати угоду про співпрацю та договір про партнерство з містом Прієдор у Боснії.  

З відповідним листом до голови міста Марко Павіча звернулася міський голова Рави-Руської Ірина Верещук, інформує прес-служба Рава-Руської міської ради.

Згідно з інформацією міськради, нещодавно Раву-Руську відвідала делегація з Боснії та Герцоговини. До її складу увійшли члени Українського Товариства "Козак", яке об'єднує етнічних українців з двох боснійских міст – Прієдора та Тернополя.

"Наше Товариство було створено у 2002 році, - розповіла голова Українського Товариства "Козак" Ольга Караїца. – Його метою є збереження культури та традицій українського народу. До Товариства належать етнічні українці, які в силу різних обставин опинилися і проживають на території Боснії та Герцоговини".

Представники Товариства "Козак" приїхали до Рави-Руської, аби знімати документальний фільм "Українське коріння", головним героєм якого є етнічний українець, який все життя прожив на території Боснії та Герцоговини.

У пошуках домівки своїх пращурів та теперішніх родичів він відвідав Україну. Учасники делегації відвідали Раву-Руську, села Річки та Потелич, де ознайомилися з їхніми памятками архітектури.

"Приїзд у наше місто делегації від українського товариства "Козак" став незабутньою подією для нашого невеликого містечка, - розповіла міський голова Рави-руської Ірина Верещук. – Ми з цікавістю слухали їх розповіді про історію та культуру Боснії та Герцоговини. Наші гості на своєму прикладі показали силу безмежної відданості традиціям, силу родинних вуз та любові. Завдяки їх візиту у Раву-Руську жителі нашого міста почали проявляти зацікавлення до історії, культури, традицій, мистецтва Боснії та Герцоговини. Нам цікаво все, що пов'язано з народом цієї держави і ми хочемо якомога більше дізнатися про країну, жителі якої так свято шанують родинні зв'язки, бережуть традиції та є зразком для наслідування"

За словами Ірини Верещук, співпраця між Равою-Руською та Прієдором сприятливо позначиться на розвитку ринкових відносин, знань, і здійснить  позитивний вплив на мікроклімат в обох громадах.

 

 

 

 

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.