Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

shukach.com

Субота, 5 жовтня 2013, 20:06

У Львові відкрили меморіяльну дошку Донцову

Вчора, 4 жовтня, у Львові народний депутат Ірина Фаріон відкрила на фасаді будинку №11 по вулиці Лисенка меморіяльну дошку Дмитрові Донцову.

Про це повідомляє прес-служба Всеукраїнського об'єднання "Свобода".

 У заході також взяли участь народні депутати Олег Панькевич, Андрій Міщенко, Юрій Михальчишин, секретар Львівської міськради Василь Павлюк, громадські діячі та жителі міста.

Розпочинаючи захід, Ірина Фаріон наголосила, що день відкриття меморіяльної дошки – особливий, бо цієї події громадськість міста чекала багато років. Свободівка нагадала, що ініціятором встановлення дошки є доцент Дрогобицького педуніверситету ім. І.Франка Олег Баган, який також планує видати 10-ти томне видання Дмитра Донцова. Зауважимо, що у світ вже вийшло чотири томи. Під час свого виступу на відкритті меморіяльної дошки Ірина Фаріон наголосила, що Дмитро Донцов був першим, хто викрив "комуністичну українізацію".

Народний депутат від ВО "Свобода" Юрій Михальчишин привітав усіх із поверненням Донцова до Львова і львів'ян. Він зауважив, що Донцов ніколи не робив компліментів українцям там, де це не слід було робити. Він чітко знав і безпомильно стверджував: тільки демагоги лестять плебеям, і тільки вождів виховують з маси в нову якість, яка стає стрижнем майбутньої нації.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.