Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

osvita.eu

Понеділок, 7 жовтня 2013, 10:38

ЄС обіцяє Україні гроші на розширення молодіжного обміну і розбудову дорожньої інфраструктури

Європейський союз у випадку підписання з Україною угоди про асоціацію готовий одразу ж виділити гроші на розширення програм молодіжного обміну та розбудову дорожньої інфраструктури.

Про це заявила директор делегації ЄС в Польщі доктор Єва Сіновец у виступі в рамках панелі «Східна політика ЄС», що відбулася  на конгресі ініціатив Східної Європи «Схід культури» у Любліні (Польща).  

Україна стане учасницею всіх програм молодіжного обміну, що діють в рамках програми Еразмус, а також наукових обмінів програми Марії Складовської-Кюрі, - повідомила Сіновець.  

Єва Сіновец разом з тим наголосила, що сума коштів ЄС, що буде виділена на ці цілі, залежатиме від того, як Україна буде підтверджувати свої прагнення до євроінтеграції.

Учасники дискусії, серед яких були посол Франції у Польщі П’єр Булєр, депутат Європейського парламенту Павел Коваль та голова департаменту Східного партнерства і політики ЄС по відношенню до країн Східної Європи Міністерства закордонних справ Польщі Марцин  Жоховські, наголосили, що Програма Східного Партнерства, учасником якої є Україна,  в жодному випадку не означає автоматичного вступу до Європейської спільноти.  

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.