Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська облрада

http://zhitomir-online.com

Середа, 23 травня 2012, 13:51

Компанія «Грінпауер» - найбільш імовірний претендент на переробку сміття на Львівщині

Компанія «Грінпауер» є найбільш ймовірним претендентом на побудову заводу для переробки твердих побутових відходів на Львівщині. Про це повідомили під час робочої наради з питань поводження з твердих побутових відходів та їх утилізації у Львівській обласній раді.

Найбільше зацікавила обласну та міську владу пропозиція словенської фірми «Грінпауер», яка єдина зобов'язується утилізувати сміття із Грибовицького сміттєзвалища, не потребує величезної території для побудови заводу (1 гектар для заводу та 10-14 гектарів для розміщення привезеного сміття), а також може утилізувати усі види сміття: комунальні, індустріальні відходи, пластик, деревину та залишки життєдіяльності тварин.

«Сміття ми перероблятимемо на біопаливо: дизельне паливо, газ, електроенергію. 10% від переробленого сміття забезпечуватиме функціонування самого заводу. Із 3 тонн відходів отримуємо 1 літр палива», - розповідає уповноважений представник «Грінпауер» в Україні Вікторія Соколова.

Кошторис проекту сягає 75 мільйонів євро, окупність - 8-10 років. Компанія «Грінпауер» готова інвестувати свої кошти у побудову заводу.

Зі слів Вікторії Соколової, потужність заводу становитиме 100 тонн сміття на рік, однак при потребі існує можливість добудови додаткового модуля, який збільшить потужність удвічі.

Окрім компанії «Грінпауер» свої послуги із побудови заводу запропонували також фірма «Етіс» та харкціівська компанія «Укрспецеко».

Нагадаємо, проблема Грибовицького сміттєзвалище є однією із найбілших еколоігчних проблме України. 

Нещодавно, на виїзній сесії Львівської міської ради жителі сіл Великі Грибовичі, Малехів та Дубляни, які розташовані поблизу смвттєзвалища, оголсили, що 1 червня заблокують вивіз сміття зі Львова, якщо не почують конкретики щодо закриття сміттєзвалища.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.