Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

finance.rbc.ua

Вівторок, 8 жовтня 2013, 10:44

Сьогодні з'явиться в обігу нова 100-доларова купюра

Уряд США вводить в обіг нову стодоларову купюру, яка втратила колишній традиційний зелений колір та знайшла нові форми захисту. Нова банкнота мала з'явитися ще у 2010 році.

Нова купюра номіналом 100 доларів увійде в обіг з 8 жовтня 2013 року, пише РБК.

Власникам банкнот старого зразка можна не турбуватися: вони залишаться в обігу, їх не треба буде обмінювати на нові, відкликати їх теж ніхто не збирається.

Тепер на купюрі переважають синій, сірий і оранжевий кольори. Відтепер у банкноти є додаткові елементи, що підвищують її захист від фальшивомонетників.

На банкноті з'явиться синя 3-D смуга, на якій буде зображений дзвін і цифра 100. На цій стрічці з голограмами крім малюнка Дзвону Свободи - одного з символів незалежності США - буде зображена чорнильниця мідного кольору. При нахилі банкноти під певним кутом чорнильниця буде змінювати колір на зелений, а дзвін - зникати. Незмінним залишиться тільки портрет Бенджаміна Франкліна, одного з батьків-засновників США.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.