Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

ukurier.gov.ua

Вівторок, 8 жовтня 2013, 12:33

Держстат стверджує, що на Львівщині за 9 місяців подешевшали продукти харчування

На Львівщині за 9 місяців цього року спостерігається зниження цін на продукти харчування, однак подорожчали медикаменти, взуття та одяг. 

Про це повідомила прес-служба ГУ статистики Львівської області.

У вересні 2013 року порівняно з серпнем 2013 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої на Львівщині знизились на 0,3%.

Окрім того, значно знизились ціни на хліб і хлібопродукти (на 0,9%). Подешевіли борошно та окремі види круп: на 6,6% – борошно пшеничне, на 3,5% – рис, на 2,9% – крупи гречані, на 1,2% – крупи манні, пластівці вівсяні. Ціни на хліб залишились на рівні попереднього місяця.

Риба та рибопродукти подешевшали загалом на 2,1%. Серед товарів цієї групи найбільше знизились ціни на рибу морожену – на 3,5%, морепродукти – на 2,6%, рибу живу, охолоджену – на 1,6%.

На 1,6% подешевіли фрукти, з них: яблука – на 18,4%, виноград – на 6,3%, лимони – на 3,1%, сухофрукти – на 1,1%, ківі – на 1%. Помітно знизились ціни на олію соняшникову – на 7,4% і на цукор – на 4,5%.

Ціни на одяг і взуття зросли у середньому на 0,3% за рахунок подорожчання товарів осінньо-зимового асортименту

Тарифи на житлово-комунальні послуги залишились на рівні попереднього місяця. Зросла вартість скрапленого газу для побутових потреб на 9,1%, проте, знизилась ціна на кам’яне вугілля – на 24,3%.

У галузі охорони здоров’я вартість фармацевтичної продукції зросла у середньому на 0,9%. Найбільше подорожчали вітчизняні медикаменти: антибіотики – на 1,1%, судинорозширювальні засоби – на 1,7%, мазі – на 1,3%.

Серед товарів і послуг для відпочинку і культури на 1,6% подешевіли фотоапарати, на 4,4% – комплексний відпочинок.

Таким чином, за дев’ять місяців 2013 року індекс споживчих цін (тарифів) в Україні становив 99,4%, у Львівській області – 98,9%.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.