Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

rian.com.ua

Середа, 9 жовтня 2013, 09:30

Прокуратура Львівської області звітуватиме про розслідування інциденту на "Арені Львів" до 15 жовтня

Прокуратура Львівської області відзвітує про розслідування дій вболівальників на стадіоні "Арена Львів" до 15 жовтня.

Про це інформує прес-служба Генеральної прокуратури України.

"На виконання доручення Президента України щодо надання правової оцінки діям окремих уболівальників під час футбольного матчу між національними збірними командами України та Сан-Марино, що відбувся 6 вересня на стадіоні "Арена Львів", керівництво Генеральної прокуратури України зобов'язало прокурора Львівської області організувати ґрунтовну перевірку цього факту", - йдеться у повідомленні.

Крім цього, направлено листа до Міністерства внутрішніх справ України щодо необхідності організації перевірки за вказаним фактом.

Про результати проведених перевірок зобов'язано поінформувати Генеральну прокуратуру України до 15 жовтня 2013 р.

Як повідомлялося, 27 вересня Дисциплінарний комітет ФІФА ухвалив рішення про те, що відбірковий матч чемпіонату світу 2014 року між збірними України і Польщі з футболу 11 жовтня в Харкові пройде без глядачів.

Таке рішення було ухвалене на підставі рапортів арбітра та інспектора матчу Україна - Сан-Маріно, який відбувся 6 вересня в Львові, а також доповіді спостерігача організації FARE про расистські і дискримінаційні прояви, які, на його думку, допустили місцеві уболівальники, "вивішуючи неонацистські прапори, імітуючи крики і жести мавп, а також демонструючи нацистське вітання".

3 жовтня стало відомо, що матч в Харкові пройде при глядачах, оскільки санкції ФІФА до Федерації футболу України за матч Україна - Сан-Маріно були припинені (тільки на один матч) на час розгляду апеляції української сторони.

Нагадаємо, 7 жовтня президент Віктор Янукович доручив генеральному прокуророві України Віктору Пшонці дати правову оцінку діям уболівальників на стадіоні "Арена-Львів" під час матчу між футбольними збірними України та Сан-Маріно.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.