Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

dyvys.info

Середа, 9 жовтня 2013, 17:11

У Львові стартує мистецький проект Art Meetings

Завтра, 10 жовтня, у Львові стартує мистецький проект Art Meetings.

Про це повідомили організатори проекту на прес-конференції з нагоди старту проекту Art Meetings.

Основна мета проекту – мистецькі зустрічі та налагодження співпраці між сусідніми культурами.

«Цьогорічний фестиваль має бути дуже плідним та цікавим. Захід особливий тим, що має унікальний набір мистецьких заходів, які залишать свій слід у мистецькому середовищі та укріплять мистецько-культурну співпрацю між Вроцлавом і Львовом»,- зазначила організатор проекту Йоанна Пясецька.

В рамках проекту Art Meetings відбудеться багато мистецьких подій.
Зокрема, під час музичного проекту для дітей Beats4Kids маленькі мешканці Львова гратимуть на незвичних музичних інструментах, серед яких: посуд, предмети побутового вжитку та ін.

«Інструментами служить практично все: старі баняки, каструлі, пательні, різного роду труби, корки від скляних пляшок,шматки металу, практично все, що можна взяти в руки і щоб воно прозвучало. Все це можна буде побачити завтра на концерті. Кожна дитина виконуватиме свою партію на цих інструментах. Для багатьох було відкриттям, що навіть обтягнуті скотчем колеса від ровера можуть звучати і звучать»,- розповів директор міського Палацу культури ім. Гната Хоткевича Ігор Мартиненко.

Також у Львові виступлять музиканти з трьох країн: Zapaska (Україна),Pustki, Paristetris (Польща)та Sibyl Vane(Естонія). Також відбудуться спільні концерти цих гуртів. Зокрема, разом зіграють Zapaska та Pustki, або Art Meetings Orchestra, унікальна группа імпровізаторів створена за ініціативою відомого трубача Пйотра «Дамаса» Дамасєвіча, який запросить до співробітництва українських музикантів.

Під час форуму Networking Share theCulture охочі зможуть відвідати цикл дискусій на тему побудови міцних відносин між учасниками культурного життя.

Також, в рамках проекту art meetings відбудеться презентація фільму «Запах Львова» та інсталяції 3Dпластікон.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.