Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

lvivexpres.com -

Четвер, 10 жовтня 2013, 12:22

Львівські правоохоронці затримали чоловіка, який обікрав німецького журналіста

З заявою про крадіжку професійного обладнання, а саме фотоапарату, кількох об’єктивів та інших цінних речей (всього на суму 5 тисяч євро), у Галицький райвідділ міліції звернувся громадянин Німеччини.

Про це повідомляє ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області.

За словами журналіста, апаратуру у нього викрали з передпокою одного львівського готелю, у якому він зупинився на час перебування у нашому місті. Залишивши без нагляду особисті речі, іноземець заповнював на рецепції необхідні документи. Після виконання формальностей, журналіст повернувся по речі, проте на місці їх не виявилось. Зрозумівши, що став жертвою злочину, чоловік звернувся по допомогу у Галицький райвідділ міліції. За фактом одразу було відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст. 185 КК України (крадіжка).

Як розповів заступник начальника Львівського міського управління міліції, підполковник міліції Павло Гарасим, «проведеними оперативно-розшуковими заходами працівники карного розшуку ЛМУ встановили особу чоловіка, котрий міг бути причетним до скоєння цього злочину та невдовзі затримали його. Затриманий – 33 річний львів’янин, двічі судимий. У скоєному зізнався і навіть повернув частину викраденого (іншу частину, а саме – кілька об’єктивів, за його словами, продав на радіо ринку)».

Затриманий розповів, що у готель він прийшов в особистій справі і у передпокої побачив речі, що лежали без нагляду. Пройти повз таке спокійно він не зміг, тому взяв речі, вийшов з готелю, сів у тролейбус та поїхав оцінювати викрадене. Про що, за його власними словами, дуже жалкує і розкаюється. Триває слідство.

Сумнівно, проте можна припустити, що у Німеччині будь-хто може залишити цінне обладнання без нагляду у будь-якому місці і ніхто на нього не спокуситься. Проте, як казав відомий персонаж, криміногенна ситуація в країні визначається не наявністю в ній злодіїв, а вмінням правоохоронців їх знешкоджувати, а це ми таки вміємо.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.