Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

vikna.if.ua

Четвер, 10 жовтня 2013, 14:49

Половина місцевих рад Львівщини порушує антимонопольне законодавство щодо вивезення сміття

За результатами дослідження обласного відділення антимонопольного комітету з 45-ти опитуваних міських та селищних рад області 25-ть порушили Закон України «Про захист економічної конкуренції» та визначили виконавців послуг утилізації сміття не на конкурсній основі.

Про це на прес-конференції повідомив голова Львівського обласного територіального відділення АМКУ Андрій Басараба, передає кореспондент Варіантів.

За його словами, такі дії призвели до недопущення конкуренції на ринок збору та вивезення побутових відходів.

Згідно даних перевірки вже прийнято 25 рішень, яким зобов’язано виконавчі комітети області органів місцевого самоврядування провести конкурси, за результатами яких визначать виконавців послуг.

Як зазначила, Державний уповноважений Антимонопольного комітету України Світлана Мороз, перевірка ринку надання послуг збору, вивезення та захоронення побутових відходів здійснюється відповідно до Указу Президента України «Про національний план дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 рік».

Після завершення перевірок всі дані про монополію на ринках області будуть передані особисто В. Януковичу.

Нагадаємо, у квітні виконком міськради Нового роздолу, без погодження з депутатами, на безконкурсній основі призначив виконавцем послуг з вивозу сміття фірму "ДВ-Екосвіт-Новий Розділ".

Як з’ясували Варіанти, керівники "ДВ-Екосвіт-Новий Розділ" – Олександр Василенко і Сергій Демич, є помічниками народного депутата, члена комітету Верховної Ради з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, члена ВО "Батьківщина" Лідії Котеляк, яка імовірно лобіює інтереси фірми, що незабаром може стати ключовим ігроком на ринку вивозу і переробки сміття на Львівщині. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.