Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Понеділок, 14 жовтня 2013, 11:13

Антифашисти вимагають від влади Львова скасувати доплати ветеранам УПА і СС «Галичина»

13 листопада Галицький районний суд розгляне по суті позовну заяву заступника голови Антифашистського комітету України Олександра Калинюка про скасування ухвали Львівської міськради ветеранам УПА та дивізії "Галичина".

Ухвала була прийнята міськрадою від 19 березня 2013 року, і вона передбачає доплати в розмірі 1000 гривень до пенсій 405 ветеранам Української Повстанської Армії та 4 колишнім воїнам Першої Української Дивізії "Галичина", повідомив Олександр Калинюк.

Калинюк також зазначив, що відповідне рішення було ухвалено 3 жовтня.

«Воїни УПА, відповідно до закону, частково визнаються ветеранами війни, що неможна сказати про тих, хто воював в СС «Галичина». Однак в жодному випадку законодавство України не передбачає виплат цим категоріям з боку міськради», - зазначив Калинюк.   

Прес-служба фракції ВО "Свобода" у Львівській міській раді натомість повідомила, що її представники «обов'язково представлятимуть громаду міста у цьому судовому процесі та відстоюватимуть право ветеранів визвольних змагань на належний рівень соціального захисту».



Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.