Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

eastbook.eu

Понеділок, 14 жовтня 2013, 12:09

Українські драматурги та режисери працюватимуть зі Львовом, як із «пре-текстом»

21-24 листопада у Львові в рамках фестивалю сучасної драматургії «Драма.UA» відбудуться майстер-класи від польсько-чеського дуету Іги Ганьчарчик та Лукаша Їрічки, під час яких українські театрали зможуть по-новому відкрити для себе простір Львова і навчатимуться працювати з містом, як із "пре-текстом".

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Під час майсер-класів розкриватимуться питання перенесення театральної дії із приміщення театрів у простір міста.

«Разом з учасниками майстер-класів, ми будемо трактувати місто, як конкретний простір вистави. Ми шукатимемо нарації, які дозволять нам по-новому зідентифікувати публічний простір, а також спробуємо переписати давні тексти, навіть якщо місто у них становить лише«пре-текст», або було джерелом їхнього натхнення.

Ми запитуватимемо також про те, що відбувається з самою театральною подією у зв’язку з включенням у її структуру документальних матеріалів, запровадженням на сцені справжніх, а не літературних героїв, з перенесенням мистецької дії з театру в простір міста», - розповіли організатори заходу.

Основна тема майстер класів Іги Ганьчарчик і Лукаша Їрічки - співпраця драматурга та режисера. Під час майстер-класів українські театрали матимуть змогу перейняти досвід своїх колег із Польщі, Чехії та Німеччини.

«Відправною точкою майстер-класів буде спроба окреслення завдань «драматурга»: у співпраці з режисером, у роботі з текстом, у рамках вистави. Шкала драматургічних операцій над текстом простягається від тонких перешкод, як у випадку опрацювання готової п’єси, через різного роду адаптації, переписування класичних текстів, до творення авторських сценаріїв, натхненних лише вихідним літературним матеріалом або таких, що творяться за методом devised theatre», - додають організатори.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.