Варіанти,  14 жовтня 2013

Культурні варіанти на тиждень

Відпочивайте не тільки у вихідні, протягом тижня у Львові багато цікавих подій, які варто відвідати. 

Понеділок, 14 жовтня

Тематична виставка «Покров Пресвятої Богородиці»

У свято Покрови радимо відвідати виставку, яка діє в  галереї сучасного сакрального мистецтва «ICONART» (вул. Вірменська, 26).

Візуальне представлення Покрову Богородиці в українському мистецтві має різні варіанти вирішення, ця тема надзвичайно багата на інтерпретацію.

У даній виставці представлено роботи, виконані у техніці кольорового деревориту, темперного іконопису на дошці, олійного малярства на склі.

Офіційна прем’єра першого у світі проекту 3Dplastikon. Львівський палац мистецтв (вул. Коперника, 17)

У Львові триває проект Art Meetings, у межах якого відбудеться прем’єра першого у світі проекту 3Dplastikon, прем’єра фільму у 3D «Запах Львова», вроцлавського режисера Grzegorzа Korczakа, покажуть також польсько-німецький документальний фільм режисера Bartosz Konopki «Królik po berli?sku», який номінований на премію Американської кіно академії.

Сьогодні зокрема представлять проект 3Дпластікон. Це комплексна акція, яка проводиться одночасно у міському просторі і в інтернеті. Загальноєвропейський проект матиме свій початок у Львові.

Вівторок, 15 жовтня

В Етноклубі набутків цього тижня виступить київська фольклористка Наталія Сербіна з програмою «Що то за предиво…»

У програмі «Що то за предиво…» прозвучать сольні ліричні пісні та пісні лірників: канти, псальми, історичні, колядки, переважно з експедиційних записів Наталії Сербіної.

Концерт розпочнеться о 20.00, в арт-кафе "Квартира 35"

 

Вечір музики Бетховена. Львівська філармонія, 19.00

Знана японська піаністка Сачіко Муракамі виступить в супроводі Молодіжного академічного симфонічниого оркестру «INSO-Львів» під керівництвом японського диригента Шунго Моріяма.

У програмі звучатимуть найяскравіші твори всесвітньо відомого композитора Людвіга ван Бетховена, зокрема, П’ята симфонія і Концерт для фортепіано з оркестром № 5.

Фільм «Іван Сила»

Кінотеатр «Кінопалац», сеанси (Арт-зал): 18:00

Кінотеатр «Кінопалац ім. О.Довженка», сеанси (Синій зал): 15:30, 19:10, 21:00

Фільм-біографія про особистість Івана Фірцака, атлета і силача, що виступав під псевдонімом Іван Сила. Він брав участь у змаганнях з вільної боротьби, боксу і важкої атлетики. Силач вистував виступав у цирку, з яким об’їздив половину Європи, а також побував у США. Правда, шлях до успіху був непростим.

Середа, 16 жовтня

Вистава «Лісова пісня». Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса. 19:00

Вистава київського режисера Андрія Приходька знову у цьому сезоні в Театрі Курбаса. В основі роботи – п’єса Лесі Українки, вистава відбувається у трьох діях (трьох колядах).

Презентація книжки Руслана Гуменюка «Н2О». Книгарня «Є», 18:00

Серед книжкових новинок – перший роман молодого українського автора Руслана Гуменюка. «Це потік свідомості, у якому розкрито всі думки та рефлексії звичайного хлопця із провінції, який виривається у широкий світ, проходить крізь вир урбаністичного життя, потрапляє у різні субкультури» –  йдеться в анотації.

Мультфільм «Літачки»

Кінотеатр ім. О. Довженка 
Кінотеатр Львів  Сеанси: 17:00, 20:00

Продовження легендарних Тачок, тільки з новими героями. Головний герой – швидкий Дасті, щодня піднімається у небо над полем, аби боротися з шкідниками сільськогосподарських культур.

Але одна проблема не дає йому в повній мірі насолодитися польотом – Дасті боїться висоти. Його мрія – взяти участь у авіа-перегонах. Тільки вірні друзі зможуть допомогти йому позбавитися страхів та вийти на старт на рівні з іменитими суперниками.  

Ще до виходу цієї картини на широкі екрани, її автори розпочали роботу над новою серією  про пропелерного літачка Дасті під назвою «Літачки: полум’я та спасіння»

Четвер, 17 жовтня

Семінар «Міський простір Львова: уявлення і досвід». Центр міської історії Центрально-Східної Європи, 17:00

Які є варіанти класифікації для урбанонімів? Чи урбаноніми мають довге життя? Чи внутрішньоміські назви несуть інформацію про стосунки власності, унікальність споруд, розташування конкретних об’єктів, транспортних зв’язків минулого?

Мар’яна Долинська – професор кафедри класичних, візантійських і середньовічних студій гуманітарного факультету Українського Католицького Університету, спеціалістка з історичної топографії міст, історичної географії.

П’ятниця, 18 жовтня

Балет «Гамлет». Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької . Поч. 18.00

Балет на музику П.Чайковського на 1 дію. Балетмейстр-постановник – Нікіта Долгушин, диригент-постановник – Мирон Юсипович, художник-постановник – Євген Лисик

Зустріч із Мартіном Гашеком. Книгарня «Є», 18.00

Правнук Ярослава Гашека, видатного чеського письменника приїде до Львова і розкаже про цікаві моменти з життя прадіда.

Сам Мартін має технічну освіту, писанням книжок не захоплюється, каже писав тільки в молодості довгі листи, коли закохувався.

Мартін Гашек згадує улюблений грог Гашека: на 3 л білого вина — 1 л коньяку, закип’ятити, додати до смаку духмяний перець, лимон, цукор і гвоздику. «І побачите, що то з вами зробить».

У зустрічі також візьмуть участь: Людмила Дейнека, президент «Ческої беседи» у Львові, Юрко Охріменко, журналіст, автор статей про Гашека і Швейка, Іван Лучук, редактор Пригод бравого вояка Швейка в перекладі Степана Масляка.

ХІХ Міжнародний фестиваль сучасної музики «Контрасти». Львівська філармонія, 19.00

У Львові завершуються цьогорічні Контрасти. У програмі:  Карл Фіоріні. Симфонічна поема Fugit irreparabile tempus, Богдана Фроляк. Концерт для фортепіано з оркестром, Ян Сібеліус. Симфонія № 7.

Серед виконавців: Йожеф Ермінь, фортепіано, Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії, Брайан Шкембрі, диригент.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.