Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Вівторок, 15 жовтня 2013, 12:19

Будинок для Садового на "Знесінні" зводили без погодження екологів

Львівський окружний адміністративний суд постановив визнати протиправними дії ТОВ "Т.В.Д." щодо невиконання рішення Державної екологічної інспекції у Львівській області та недопущення уповноважених осіб інспекції на ділянку Садового на вулиці Стрілецькій, 1 у Львові.

Ще у 2011 році мешканці вулиць Круп’ярської, Мучної, Стрілецької та Петра Могили звернулися зі скаргою в екологічні інстанції, прокуратуру, до директора парку "Знесіння" та повідомили, що на Стрілецькій, 1 вивозять ґрунт та викорчовують дерева, на яких тримався схил.

У серпні 2011 року Державною екологічною інспекцією у Львівській області на вимогу прокуратури Личаківського району Львова було проведено позапланову перевірку. Було встановлено, що там проводяться підготовчі роботи для будівництва житлового об’єкта, а саме вивезення грунту в межах території "Регіонального ландшафтного парку "Знесіння".

На місці проведення робіт знаходиться демонтований фундамент будинку, а ТОВ "Т.Д.В." здійснило зняття та перенесення грунтового покриву на земельній ділянці площею 553,2 м.кв. Під час перевірки документів на право користування земельною ділянкою не представлено, дозвіл на зняття та перенесення грунтового покриву не надано.

Згідно з статтею 40 Закону України "Про природно-заповідний фонд України" в охоронних зонах не допускається будівництво промислових та інших об’єктів, мисливство, розвиток господарської діяльності, яка може призвести до негативного впливу на території та об’єкти природно-заповідного фонду. Оцінка такого впливу здійснюється на основі висновків екологічної експертизи. Однак в ході перевірки встановлено відсутність у "Т.Д.В." таких висновків.

У жовтні екологічна інспекція прийняла рішення тимчасово призупинити роботи на Стрілецькій, 1. А в листопаді прийняла наказ про опломбування устаткування, однак працівників інспекції не допустили на будову. Двічі.

Суд не тільки визнав такі дії "Т.В.Д." протиправними, а й зобов’язав товариство зупинити будівельні роботи та допустили працівників екологічної інспекції для опломбування.

У постанові повідомляється, що одразу було подану апеляційну скаргу. Згідно з Єдиним державним реєстром судових рішень, її досі не розглянули. Як повідомив т.в.о. начальника управління комунальної власності ЛМР Юрій Гусак, постанова набрала законної сили і не породила жодних правових наслідків.

Джерело: Наші Гроші. Львів

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.