Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

chernobylec.info

Вівторок, 15 жовтня 2013, 13:49

Законопроект про скасування VIP-пенсій провалили регіонали, – депутат Львівської облради

ВР України голосами депутатів фракції Партії Регіонів провалила законопроект  щодо запровадження єдиного принципу нарахування пенсій.

Про це повідомила на прес-конференції голова фракції партії «УДАР» у львівській обласній раді Оксана Юринець, передає кореспондент Варіантів.

Представники фракції пропонували внести зміни до законів «Про статус народного депутата», «Про кабінет міністрів України», «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування». Згідно пропозицій, пенсіонери – президент України, народні депутати всіх скликань, колишні члени уряду – мають отримати пенсію на загальних підставах.

Сьогодні пенсія чорнобильців складає 2,5-3 тис. грн. А уряд щомісяця платить різним категоріям чиновників пенсії по 8-15 тис. грн. Відповідно пенсія лікаря, працівника культури, інженера рахується приблизно 45% від заробітної плати. А в чиновників складає  від 80 до 90%.

«За цей законопроект проголосувало 198 депутатів, а з Партії Регіонів – лише 1. Тобто регіонали провалили голосування в повному обсязі», - розповіла Юринець.

За словами члена фракції «УДАР» Олександра Старовойта до голосування, законопроект схвально сприйняли у Кабінеті Міністрів, був підтриманий профільним комітетом ВР у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів. Також в повному складі його підтримали у міжфракційному депутатському об’єднанні «Львівщина».

Є припущення про те, що законопроект провалили через те, що ініціатором виступила саме опозиційна партія.

Наразі робота над законопроектом продовжиться, плануються переглянути технічні та юридичні деталі. Новий проект закону планують затвердити вже цього року, та на наступному сесійному засіданні винести його на повторне голосування.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.