Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Охорона здоров'я

http://art-science.com.ua

Четвер, 24 травня 2012, 09:05

Торік на Львівщині на рак молочної залози захворіла 701 людина

Минулого року у Львівській області виявили 701 випадок захворювання на рак молочної залози. 346 осіб - це жінки на третій або четвертій стадії захворювання. Смертність таких хворих до року становить 7,8%, 618 осіб пройшли лікування.

Лікар-мамолог Львівської обласної онкологічної лікарні Ярослав Голдун вчора, 23 травня, на акції, присвяченій приверненню уваги до проблем молочної залози, яка відбулась у Львові, наголосив, що саме профілактичні огляди можуть вберегти жінок від захворювання або ж виявити його на ранній стадії.

Він також зазначив, що рак молочної залози має тенденцію до омолодження - наймолодшій жінці, в якої виявили це захворювання, лише 24 роки.

Продовження акції відбулось на площі перед Львівською міською радою. Організатори виклали квітами перехрещену рожеву стрічку, яка є символом кампанії боротьби з раком молочної залози.

Нагадаємо, рак молочної залози займає перше місце у Львівській області серед ракових захворювань.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.