Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Четвер, 17 жовтня 2013, 13:05

Дубневич – єдиний нардеп з Львівщини, який проголосував проти прийняття одного із 12 євроінтеграційних законів – ОПОРА

Член фракції УДАР, народний депутат Ярослав Дубневич – єдиний нардеп з Львівщини, який проголосував проти прийняття Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення законодавства у відповідність з Кримінальним процесуальним кодексом України, що входить до пакету 12 ухвалених ВРУ євроінтеграційних законів.

Про це повідомила прес-служба ГО ОПОРА.

"ВО «Батьківщина» і «УДАР» не підтримали Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення законодавства у відповідність з КПК України (№0894), натомість свободівці голосували за прийняття закону. Так само розділилися думки і нардепів Львівщини.

Троє депутатів не голосувало за документ (Хміль М., Пазиняк В., Канівець О.), четверо утрималося (Васюник І., Ілик Р., Котеляк Л., Курпіль С.) і проти проголосував Ярослав Дубневич. Натомість усі 4 депутатів-свободівців підтримали законопроект. Загалом ніхто з депутатів фракції «Батьківщина» не підтримав законопроект №0894, а 76% депутатів фракції «УДАР» проголосували проти», – сказано у повідомленні.

Із 12-ти євроінтеграційних законів, прийнятих ВРУ, 4 закони не були підтримані КПУ, по 2 – ВО «Батьківщиною» і «УДАРом». Лише 1 закон не підтримала ВО «Свобода». Партія регіонів та позафракційні підтримали усі закони, необхідні для підписання Угоди про асоціацію з ЄС до саміту у Вільнюсі, - йдеться у моніторингу.

Депутати-мажоритарники Львівщини здебільшого проголосували за євроінтеграційні законопроекти. Єдиним винятком став законопроект №2515 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо трансфертного ціноутворення, за який не проголосував жоден мажоритарник Львівської області.

Поряд з тим, депутати Львівщини не проявляли достатньої публічної активності під час розгляду законопроектів – лише разову участь в обговоренні взяли Роман Ілик та Ярослав Дубневич.

Каменем спотикання для депутатів став Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо трансфертного ціноутворення (№2515), за який не голосували три фракції: ВО «Батьківщина», «УДАР» і ВО «Свобода». Документ, розроблений Міністерством доходів і зборів, передбачає механізм боротьби з виведенням прибутку підприємств в офшорні зони і країни з низьким рівнем оподаткування.

Опозиція стверджує, що законопроект не відповідає нормам і вимогам Організації економічного співробітництва і розвитку, які були покладені в основу законопроекту, та вважає, що Закон дозволяє впливати на внутрішнє ціноутворення, що може негативно позначитися на економічній ситуації.

Законопроект №2515 не підтримав жоден з мажоритарників Львівської області. 7 депутатів не голосували за законопроект, а 5 (Дубневич Я., Ілик Р., Пазиняк В., Котеляк Л., Курпіль С.) були відсутні. В цьому питанні депутати Львівщини підтримали загальну позицію своїх фракцій і не голосували за документ, в який депутатами було внесено аж 466 поправок.

ВО «Батьківщина» і «УДАР» не підтримали Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення законодавства у відповідність з Кримінальним процесуальним кодексом України (№0894), натомість свободівці голосували за прийняття закону.

Так само розділилися думки і нардепів Львівщини. Троє депутатів не голосувало за документ (Хміль М., Пазиняк В., Канівець О.), четверо утрималося (Васюник І., Ілик Р., Котеляк Л., Курпіль С.) і проти проголосував Ярослав Дубневич. Натомість усі 4 депутатів-свободівців підтримали законопроект.

Загалом ніхто з депутатів фракції «Батьківщина» не підтримав законопроект №0894, а 76% депутатів фракції «УДАР» проголосували проти.

Комуністична партія України не голосувала за Проект Закону про повторні вибори у 5-ти «проблемних» округах (№2971-Д), за законопроекти стосовно виконання Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України (№2803 і №2990), а також за Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення національного законодавства у відповідність із стандартами Кримінальної конвенції про боротьбу з корупцією (№2802). Серед мажоритарників Львівщини за законопроект №2971-Д не голосував Василь Пазиняк.

Опозиція не одностайно підтримала і Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості відносин власності стосовно засобів масової інформації (№2731) – лише половина депутатів із опозиційних фракцій підтримали цей законопроект. Також дещо різним виявилося ставлення до законопроекту депутатів Львівщини.

Двоє депутатів не голосували за нього (Фаріон І., Тягнибок О.) і двоє були відсутніми (Пазиняк В., Курпіль С.).

За законопроект №2990 (щодо виконання Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України стосовно відповідальності юридичних осіб) не голосували аж 43% депутатів фракції «Батьківщина».

З депутатів мажоритарників Львівщини під час голосування були відсутні Лідія Котеляк та Ірина Сех.

Ще одним каменем спотикання для депутатів Львівщини також міг стати законопроект №1131. Прийняття документу за основу не підтримали усі 12 мажоритарників – 7 депутатів проголосували проти, 3 утрималося (Дубневич Я., Ілик Р., Котеляк Л.) і 2 не голосували (Хміль М., Пазиняк В.).

Лише після розгляду численних поправок (всього 34) усі депутати Львівщини проголосувала за законопроект у другому читанні та в цілому. Загалом цей законопроект підтримало 79% депутатів фракції ВО «Батьківщина» і 76% депутатів фракції «УДАР».

Партія регіонів найсумлінніше голосувала – від 80 до 92% фракції брали участь у голосуванні за кожен із 12-ти євроінтеграційних законів.

Лише одна фракція продемонструвала приклад одностайного голосування – це ВО «Свобода», яка 100-відсотково підтримала два законопроекти – №2803 (про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України) і 2802 (про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення національного законодавства у відповідність із стандартами Кримінальної конвенції про боротьбу з корупцією).

З тих фракцій, які підтримували законодавчі ініціативи, найменш сумлінною була ВО «Батьківщина» – більше третини опозиціонерів не голосували за 3 законопроекти, трохи більше 20% – ще за 4 ініціативи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.