Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

українсько-польська дружба

gdb.rferl.org

Четвер, 17 жовтня 2013, 14:29

Меморіальна табличка Січинському вже виготовлена, але дата її встановлення все ще залишається невідомою

українсько-польська дружба

Меморіальна табличка Мирославу Січинському, який в 1908 році у Львові вбив польського намісника Анджея Потоцького, вже витовлена, але питання про вирішення дати її встановлення буде вирішуватися після Вільнюського саміту.

Про це повідомив у соціальних мережах історик Ігор Чорновол за результатами громадського обговорення "Вшанування чину Мирослава Січинського", що відбулось у Львівській облраді 16 жовтня за участю представників громадськості, депутатів облради та вчених. 

Ігор Чорновол розповідає, що «в результаті (обговорення – ред.) не ухвалили жодного рішення. Тоді ініціатор цієї таблиці Олесь Ворона почав доводити, що круглий стіл немає статусу громадських слухань згідно отаких і отаких законів України. А навіщо це все? «Я Вас сюди не запрошував». А ще сказав, що таблиця вже готова і за неї йому треба заплатити».

Прес-служба Львівської облради повідомила: "Розділились думки і під час громадського обговорення, що відбулось 16 жовтня цього року. Частина присутніх висловилась за встановлення такої меморіальної дошки, інші були категорично проти.

Причиною цього стала неоднозначність постаті Мирослава Січинського. Учасники засідання вирішили продовжити громадське обговорення вшанування чину Мирослава Січинського та провести його приблизно через 2 тижні".

У офіційному повідомленні облради натомість не сказано про те, що табличка вже виготовлена.

Нагадаємо, що ГО "Громадський комітет для вшанування пам'яті українських героїв" звернулась до обласної ради з проханням встановити на стіні облради та безпосередньо в самій будівлі меморіальну дошку для вшанування акту, вчиненого Січинським. Проте під час розгляду цього питання на сесії обласної ради для ухвалення такого рішення не вистачило голосів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.