Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

philharmonia.lviv.ua

П'ятниця, 18 жовтня 2013, 11:47

Сьома симфонія Сібеліуса звучатиме на закритті Контрастів

Сьогодні, 18 жовтня у Львівській обласній філармонії відбудеться завершальний концерт XIX Міжнародного фестивалю сучасної музики Контрасти.

Про це повідомляє прес-служба Львівської філармонії.

У програмі – твори Карла Фіоріні, Богдани Фроляк, а також прем'єра останньої, Сьомої симфонії видатного фінського композитора Яна Сібеліуса (1865 – 1957).

Сібеліус написав Сьому симфонію у 1924 році. Ймовірно, що сьогодні цей твір вперше звучатиме в Україні, досі не вдалось знайти відомостей про минулі виконання цієї симфонії.

Звучатимуть під час концерту також твори й інших композиторів: Карла Фіоріні («Fugit irreparabile tempus», «Prologue») та Богдани Фроляк (Другий фортепіанний концерт).

Музика звучатиме у виконанні Академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії під батутою диригента з Мальти Брайана Шкембрі, партію фортепіано виконає Йожеф Ермінь.

Нагадаємо, цьогорічні Контрасти розпочалися 26 вересня. У межах фестивалю відбулося 22 концерти найрізноманітнішої музики – від класики до найновіших віянь музичної сучасності. Серед учасників – понад 200 виконавців та 20 композиторів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.