Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

звітність

vpoltave.pl.ua

П'ятниця, 18 жовтня 2013, 12:55

"Єдине вікно електронної звітності" запрацює весною 2015 року

звітність

Система "Єдиного вікна електронної звітності", план розвитку якої було затверджено Кабінетом міністрів (Кабмін), запрацює на початку весни 2015 року, стверджують експерти Міністерства економічного розвитку і торгівлі (Мінекономрозвитку).

Про це повідомив інформаційно-аналітичний бюлетень Кабміну.

Як відзначають експерти Мінекономрозвитку, реалізація розробленого плану дозволить уряду істотно просунутися в напрямі створення "електронного уряду". Експерти розраховують, що вже на початку весни 2015 р. "єдине вікно подання електронної звітності" повністю запрацює і дозволить створити єдину інтегровану базу даних про всі процеси, що відбуваються в країні. У свою чергу, це дасть можливість вивести аналіз, прогнозування та планування соціально-економічного розвитку України на якісно новий рівень.

Формування "Єдиного вікна електронної звітності" є важливим складовим елементом створення умов для відкритого та прозорого державного управління, якісного поліпшення бізнес-середовища та інвестиційного клімату в державі, зазначають експерти Мінекономрозвитку. На сьогодні недостатнє використання сучасних інформаційних технологій в процесі звітності призводить до наявності великих обсягів документів, які подаються в паперовому вигляді. А це зайві операційні витрати і витрати часу на підготовку, подання, прийняття та обробку звітності, що призводить до невиправданих матеріальних витрат, пов'язаних із застосуванням паперових носіїв, "територіальною прив'язкою" подання документів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.