Андрій Тимчишин,  18 жовтня 2013

Варіанти на вікенд

The Family

Фестиваль сиру та вина, показ колекції одягу та аксесуарів з винних корків і фотовиставка легенди львівського андеґраунду у Варіантах на вікенд.

Варіанти на кіно

За останні роки Люк Бессон почав втрачати позиції якісної кінематографії. Замість цікавих фільмів він подався у мультиплікацію, де випускав раз за разом неоднозначні мультфільми. Згодом він повністю поринув у продюсування.

Однак гангстерська комедія Малавіта, на яку редакція Варіантів радить Вам обв’язково сходити, дає зрозуміти, що режисер, ще не готовий зійти з вершини кіноолімпу.

В оригіналі фільм називається The Family, але й цього раз прокатники продемонстрували свою ерудованість та назвали фільм відповідно до першоджерела. Йдеться про мафіозний роман "Малавіта" Тоніо Бенаквіста, а сама назва книги переводиться як "розпусне життя".

Сюжетну лінію фільму з легкістю можна оцінити у трейлері, тому радше варто наголосити на акторському складі.

Останні роки фільмографії Роберта де Ніро мали мало вдалих стрічок (окрім, можливо, Мачете), однак цього разу оскароносний таксист чудово вписується в роль старого бандита, який хоче відійти від справ.

Також у фільмі присутній не менш відомий Томмі Лі Джонс, а також ще одна перлина стрічки – перша і найкраща жінка-кішка Мішель Пфайфер.

Для шанувальників старого ешелону голлівудських акторів, зокрема незмінного Рембо та увіковічненого Термінатора, у виконанні Сільвестра Сталлоне та Арнольда Шварценеггера радимо сходити на стрічку План втечі.

Для Сталлоне вже звично зніматися у фільмах з іншими зірками кінематографу пенсійного віку, зокрема у січні вийде спортивна комедія Забійний реванш, в якій боксерів похилого віку зіграють: відомий усім жеребець Роккі та скажений бичок Роберт де Ніро.

Втечі із надсучасної тюрми двох знаних командос притаманний динамізм та відбірний екшн.

Ці вихідні є завершальним етапом Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. Всім хто, ще не встиг відвідати фест, радимо сходити на кінопре’єри цього вікенду.

Зокрема, 19 жовтня о 16:00 у Національному музеї-меморіалі "Тюрма на Лонцького" (вул. С. Бандери, 1) пройде показ стрічки Дзвін. А у 18.00 у Львівському палаці мистецтв (вул. Коперника, 17) покажуть: Що написане пером, Від шепоту до крику.

Також 20 жовтня о 14.00 у Національному музеї-меморіалв Тюрма на Лонцького (вул. С. Бандери, 1) продемонструють фільм Доволі! До волі!

Музичні варіанти

19 жовтня о 19:00, у Рок-пабі The Gas Station (м. Львів, вул. Джерельна, 20) радимо завітати на концерт Романа Веремейчика та нового українського гурту Lumiere. Якщо така назва мало про що Вам говорить, то додамо, що всі учасники гурту є колишніми учасниками теле-шоу "Х-фактор".

Також в суботу, у Львівській філармонія (вул. Чайковського, 7) о 18:00, розпочнеться концерт української пісні від запального гурту Козацькі забави та неповторного Валерія Кириченка.

У неділю, у Рок-пабі The Gas Station (м. Львів, вул. Джерельна, 20) пройде концерт гурту Blood Brothers. Це не просто якісне виконання композицій легенд хард-року Iron Maiden, а неперевершена подача та активність, що несе за собою відповідну атмосферу легендарних британців. Назву колективу було запозичено з платівки "Brave New World" з огляду на глибокий зміст композиції. Вартість квитка 50 грн.

З 20 жовтня у Львівській філармонії (вул. Чайковського, 7) пройде цикл ювілейних авторських концертів композитора Мирослава Скорика, присвячених 75-річчю видатного українського композитора.

Розпочнеться "Тиждень музики Мирослава Скорика" музичним вечором, на якому прозвучать його вісім концертів для скрипки з оркестром у виконанні восьми солістів, яким маестро присвятив свої концерти.

Фестивальні варіанти

19-20 жовтня любителів акустичної рок-музики запрошуємо на Lviv Acoustic Fest 2013 – першу подію фестивального формату із суто акустичною музикою сучасних виконавців.

Місце зустрічі: Міський палац культури ім. Гната Хоткевича (вул. С. Кушевича, 1).

До Львова, приїдуть найкращі акустичні гурти з усієї України: Гапочка, Обійми Дощу, Гуша Катушкін та Марія Чайковська, К402, Фіолет, Один в Каное, Vivienne Mort, Illusions, Freddy Marx Street та багато інших, що потішать гостей якісною музикою.

Деякі з гуртів підготували спеціальну акустичну програму, зокрема вже знаний київський гурт Гапочка, для якого незвично виконувати свої твори в такій обробці. 

Варіанти для гурманів

У Львові 18-20 жовтня радимо обов’язково відвідати IV Свято сиру і вина у Культурно-мистецькому центр "Львівський Палац мистецтв" (вул. Коперника, 17).

В рамках якого пройде Ярмарок сирів та вин, різноманітні кулінарні майстер-класи та працюватиме арт-майстерня. На цьогорічному святі кожен матиме ексклюзивну можливість скуштувати фестивального вина урожаю 2012 року та потрапити на Велику давильню винограду.

Новинками цьогорічного Свята сиру і вина стане та мистецько-музичні інсталяції із використанням винних пляшок.

Отож все, що потрібно від вас: бажання весело провести час і 15 гривень, за які ви отримаєте ще й безкоштовний бокал вина.

Мистецькі варіанти

Якщо ж Ви не полюбляєте галасливих святкувань, то вечір осіннього вікенду можна провести на виставці "Межа світів" Сніжани Спаської у Музеї мистецтва давньої української книги (вул. Коперника, 15 А).

У роботах "Межа світів", "Розмова", "Інший світ", "Подорож", у серії пейзажів художниця вводить певні символи, які відображають її погляди на важливі для неї теми, в яких вона намагається дати відповіді на вічні філософські питання.

Запрошуємо на виставку польського плакату Петра Кунца у Мистецькій галереї Гері Боумена (вул. Наливайка, 18) на якій ви матимете змогу ознайомитись з особливостями польського графічного дизайну.

З 15 жовтня стартувала вистава живопису Наталі Бартків "Солодка втеча" у Галереї сучасного мистецтва "Зелена канапа" (вул. Вірменська, 7).

У жовтні члени Української спілки іконописців у ІконАрт (вул. Вірменська, 26), запрошують на Виставкову експозицію "Покров Пресвятої Богородиці".

Фотоваріанти

Також на ці вихідні стартує фотовиставка легенди львівського андеґраунда Вілі Фургала (в рамках діяльності фотоклубу "5х5") у Арт-кав’ярні "Квартира 35" (вул. Вірменська, 35). Вхід вільний.

Також можете завітати до Кав'ярні-галереї "Штука" (вул. Котлярська, 8) на дебютний фотопроект Джошуа Претта "З Європи. З любов’ю".

До уваги глядачів представлено 15 світлин із різних куточків Європи, де, за словами автора, "відчуваєш радість, справжню красу, любов до людей, міст і місць навколо".

Все ще триває фотовиставка Яцека Дзячковського з серії "Демократи – Львів, 2004" у Центрі міської історії Центрально-Східної Європи (вул. акад. Богомольця, 6).

Виставка складається з двох частин і передбачає розміщення фотографій у повний зріст на стінах будинків у центральній частині міста, де вони і були зроблені, та експозицію фотографій меншого формату в конференц-залі Центру міської історії.

Напередодні Помаранчевої Революції варшавський фотограф Яцек Дзячковський фотографував на вулицях Львова звичайних людей, які демонстрували свою позицію маленькою помаранчевою стрічкою.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.