Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

україна-угорщина

mukachevo.net

Середа, 23 жовтня 2013, 13:40

Якщо виникають проблеми при перетині кордону з Угорщиною, треба писати скаргу, – депутат облради

україна-угорщина

Писати скарги українцям, у яких виникають проблеми під час перетину кордону з Угорщиною, радить депутат Львівської обласної ради Олег Баран.

Про це інформує прес-служба депутата.

Як каже обранець, тільки так можна зафіксувати кількість реальних відмов у перетині кордону та реагувати на ситуацію за допомогою документів, а не слів.

«Нашим людям потрібно змінювати світогляд і не думати про те, що якщо сьогодні поскаржимося, то матимемо проблеми, бо хтось нас запам’ятає і помститься. Треба розуміти, що кожна людина повинна належно виконувати свою роботу. Це стосується і того самого працівника угорських служб. Тому закликаю всіх громадян, які мали необґрунтовані проблеми при перетині угорського кордону – звертатися офіційно. Щоб не виникало розмов, нібито до українців ставляться інакше, ніж до мешканців ЄС. Представниками Європейського Союзу ми, перш за все, повинні стати у своїх головах, а вже потім справа за документами. А зараз проста арифметика: немає задокументованих скарг до прикордонних служб України на дії угорської сторони, немає проблеми», - наголосив Олег Баран.

За його словами, у випадку відмови у перетині кордону з Угорщиною потрібно вимагати в угорських прикордонників офіційний документ-підтвердження про відмову. Відповідно, на підставі цього документу складається скарга до посольства Угорщини.

Нагадаємо, що 20 червня рішенням сесії за ініціативи депутата ЛОР Олега Барана обранці Львівщини звернулися до МЗС України та Посольства Угорської Республіки в Україні щодо врегулювання проблеми під час перетину кордону України з Угорщиною на пункті пропуску «Тиса-Захонь». Окрім того, депутати попросили надати офіційне пояснення про причини відмови мешканцям України, які мають шенгенську візу, видану Генконсульством Республіки Польща, у в’їзді на територію Угорщини.
Цього тижня на засіданні постійної комісії Львівської обласної ради з питань євроінтеграції, транскордонного співробітництва та зв’язків з українцями за кордоном розглянули відповіді з Міністерства закордонних справ України та Посольства Угорської Республіки в Україні стосовно роз’яснення умов перетину кордону України з Угорщиною.

Як повідомив посол Угорщини в Україні Міхаель Баєр, якщо громадянин пересікає кордон з Угорщиною, то при цьому він зобов’язаний обґрунтувати мету поїздки й обставини перебування в Угорщині та пред’явити оригінали документів, які б це підтверджували (лист-запрошення, бронювання готелю тощо). Також належить підтвердити наявність необхідних матеріальних запасів, як на період запланованого перебування, так і для повернення в країну походження.

В разі, якщо іноземна особа не володіє листом-запрошенням чи бронюванням готелю, а також не може достовірно, документально підтвердити мету в’їзду та перебування в Угорщині, прикордонник, який здійснює контроль, ініціює повернення громадянина в країну походження.
В свою чергу Міністерство зовнішніх справ України повідомило, що це питання обговорювалось під час українсько-угорських консультацій та переговорів консульських служб обох країн. Було вирішено, що Посольство України скеровуватиме відповідні запити до МЗС Угорщини за наявності письмової скарги громадянина України із зазначенням необхідних особистих даних та копій письмових рішень угорських органів прикордонної поліції про відмову у в’їзді.

Нагадаємо, раніше жителі Львівщини скаржилися на проблеми при перетині кордону з Угорщиною.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.