Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

vgolos.com.ua

Четвер, 24 травня 2012, 12:53

Теодору Дяківу заборонили виїжджати за кордон

Львівський підприємець Теодор Дяків заявив, нещодавно на прес-сконференції, що обмежуються його конституційні права, а саме йому відмовлено у виїзді за межі України. Причиною є ухвала Галицького районного суду м. Львова від 22.09.2011 року.

Підставою для ухвали такого рішення судом є фінансові санкції у розмірі 227722 грн. за неповну сплату пенсійних внесків, накладені на підприємство ТзОВ «Формула». За словами Теодора Дяківа, хоча він є співзасновником фірми, але перекладати ці стягнення на нього як на громадянина, суд не мав права.

«На мене як на фізичну особу переклали борг юридичної особи за результатами перевірки чотирирічної давності», – сказав він. Теодор Дяків зазначив, що на той час були заборонені будь-які перевірки у зв’язку з тим, що одночасно діяли указ Президента про спрощену систему оподаткування і Закон України «Про загальнобов’язкове державне пенсійне страхування», які суперечили один одному.

Теодор Дяків також розповів, що нічого не знав про рішення Галицького районного суду. Про те, що йому заборонено покидати країну, дізнався лише 13 травня цього року в аеропорту Івано-Франківська. Він планував поїхати на відпочинок, за який заплатив більше 2 тис. доларів.

Теодора Дяківа не запрошували в суд і не ознайомили із ухвалою. Через це він, окрім апеляції, буде судитися із Галицьким районним судом.

ТзОВ «Формула» займалося оформленням митних декларацій і підготовкою документів про реєстрацію об’єктів інтелектуальної власності. «Рахунки фірми заблоковані у 2007 році, але є майно, проводяться виконавчі дії, ніхто ні від чого не ухиляється», – сказав Теодор Дяків. На його думку, через те, що він не хотів залагодити справу із ТзОВ «Формула» за допомогою хабарів, Галицький районний суд виніс таке рішення.

Рішення суду він не пов’язує із політикою. «Я роблю висновок, що було замовлення на це таємне рішення суду. Це особи, які порушують не одну такі справу, а потім закривають їх за хабарі. Це не є люди з одного відомства. Це контролюючі органи, виконавча служба і суд», – розповів Теодор Дяків.

Джерело: Прес-клуб 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.