Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

просвіта львів

uk.wikipedia.org

Четвер, 24 жовтня 2013, 15:02

Садовий нищить "Просвіту", - депутат міськради

просвіта львів

Виконавчий комітет Львівської міської ради під головуванням Андрія Садового своїми рішеннями фактично повертає "Просвіту" в епоху підпілля. 

Про це заявив депутат Львівської міської ради свободівець Любомир Мельничук, передає прес-служба Львівської міської організації ВО "Свобода".

Так, 2012 року виконком відмовив Львівському обласному об'єднанню Всеукраїнського товариства "Просвіта ім. Тараса Шевченка" у наданні фінансової підтримки для покриття видатків за оренду приміщень. Більше того, у рішенні від 19 липня 2013 р. (№605) серед громадських об'єднань-отримувачів фінансової підтримки для покриття видатків за оренду протягом 2013 року приміщень виконавчий комітет Львівської міської ради повторно не передбачив у зазначеному переліку ЛОО Всеукраїнського товариства "Просвіта ім. Тараса Шевченка". 

За словами депутата, львівська обласна "Просвіта" із 2007 року отримувала фінансову підтримку для покриття видатків на оренду нежитлових приміщень на вул. Друкарській, 6, оскільки ця організація є неприбутковою та не має фінансової підтримки для повної оплати вартости оренди згідно з договором.

"Проте 2012 року думка чиновників кардинально змінилася і вони попросту викинули "Просвіту" з переліку організацій, які мають право на покриття видатків за оренду приміщень. Унаслідок цього рішення виконавчого комітету Львівської міської ради у львівського осередку "Просвіти" на сьогодні є заборгованість за оренду приміщень на вул. Друкарській, 6 у розмірі 114 тис. 989 грн. Натомість Садовий передбачив 70-відсоткове відшкодування орендних платежів громадському об'єднанню "Самопоміч". Вочевидь він вважає, що його кишенькова громадська організація зробила більш вагомий внесок в історію української освіти та культури, ніж "Просвіта ім. Тараса Шевченка", – зазначив свободівець Любомир Мельничук.

Львівська міська рада вимагає від міського голови Львова Андрія Садового і виконавчого комітету вжити невідкладних заходів з надання фінансової підтримки Львівському обласному об'єднанню Всеукраїнського товариства "Просвіта ім. Тараса Шевченка" щодо покриття заборгованости у видатках за оренду приміщень на вул. Друкарській, 6 у місті Львів та надання цій громадській організації пільгових умов орендної плати за користування нежитловими приміщеннями.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.