Варіанти,  28 жовтня 2013

Культурні варіанти на тиждень

Фестиваль німецького кіно, Тиждень кримськотатрської культури, виставка Український зріз. Лиман, концерт Олега Криси, Карпа з новими піснями і багато інших подій цього тижня у Львові. 

Понеділок, 28 жовтня

XIX фестиваль Нове німецьке кіно. Львівський палац мистецтв, поч. 19.00

Фестиваль Нове німецьке кіно є одним з найстаріших в Україні, серед подій, які представляють кінематограф своєї країни: в 2013 році фестиваль відбудеться вже в 19-й раз.

Нове німецьке кіно – це добірка найкращих німецьких прем’єр та кінофестивальних хітів за минулий рік. Сьогодні, у день відкриття, покажуть фільм  Вимірюючи світ.

Це пригодницька драма, за одноіменним бестселером Даніеля Кельмана. Події розгортаються у Німеччині початоку 18 століття.

Аристократу Олександру фон Гумбольдту було з народження призначено насолоджуватися життям в родовому замку, виїжджати на світські раути і полювання.

Але Олександр з дитинства мріяв про небезпечні подорожі. Синові бідняків Карлу Гаусу було з народження призначено повторити нелегку долю батьків.

Але яскравий талант Карла допоміг йому вибратися з самого дна. Олександру було призначено стати видатним натуралістом, а Карлу - великим математиком. Доля рухала цих одержимих людей назустріч один одному до епохальної зустрічі.

Засідання клубу ТАМ. Арт-кафе Квартира 35, поч. 19:00

Сьогодні в клубі будуть розмови про українську організацію Світової конфедерації електроакустичної музики та діяльність Міжнародної конфедерації електроакустичної музики CIME/ICEM

Координує зустріч Остап Мануляк.

Вівторок, 29 жовтня

Показ повнометражного художнього фільму Хайтарма. Кінотеатр Кінопалац. Поч. 19.00

Показ відбудеться за участі творчої команди фільму, зокрема, виконавця головної ролі та режисера Ахтема Сеїтаблаєва.

Фільм створений на основі реальних подій і розповідає про сталінську депортацію кримських татар, вчинену у травні 1944 року.

Ця трагічна сторінка в історії кримськотатарського народу показана через погляд прославленого льотчика, національного героя кримських татар Амет-Хана Султана.

Нагадаємо, у Львові триває Тиждень кримськотатарської культури.

Концерт індійської музики GANDHARVAS в в Етноклубі Набутків. Арт-кафе Квартира 35, по. 20.00

Серед виконавців програми – Андрій Лещук (сарод), Ася Лещук (табла), Олександр Макаров (бансурі), Аліса Нестерова (скрипка), Денис Соколов (сітар).

Середа, 30 жовтня

Прем’єра танцювальної вистави «Дім» у Львові. Львівський муніципальний театр, поч. 19.00

Автори постановки проекту «Дім» – Бенно Ворхам та Сибріг Доктер зі Швеції, серед учасників – танцюристи з України, Молдови, Білорусії та дітьми з дитячого будинку (м. Білгород-Дністровський, Україна).

Протягом одного місяця професійні танцюристи та хореографи з чотирьох країн працювали у проекті з групою дітей віком від 12 до 15 років з Дитячого будинку Одеської області. В червні цього року вистава вже була показана в Одесі, Києві, Донецьку, Кривому Розі, Дніпропетровську та Ялті.

HOME/DOM/CASA from Lava-Dansproduktion on Vimeo.

Український зріз. Галерея Дзиґа

У Польщі нещодавно завершилось трієнале сучасного українського мистецтва Український зріз.

Як відгомін проекту, у галереї Дзиґа відкрили виставку,в якій представлено роботи учасників цього проекту – Андрія Сагайдаковського, Роберта Сллера, Руслана Тремби і Олекси Фурдіяка.

Згалом в трієнале взяло участь 40 художників зі всієї України, представлено поад 100 мистецьких творів. Дана виставка триває до 30 жовтня.

Четвер, 31 жовтня

Вистава Ніч для жінок.  Театр Воскресіння. поч. 18:00

Це історія про життя простих британських робітників – шахтарів та металургів, причому в досить неприкрашеному вигляді. Герої постановки багато п’ють, говорять про жінок та матюкаються.

У 2001 році вистава була нагороджена вищою театральною премією Франції Мольєр.

Благодійний концерт Олега Криси та Тетяни Чекіної. Львівська філармонія, 19.00

У Львові триває Перший міжнародний конкурс скрипалів Олега Криси, у межах цього проекту відбудеться концерт скрипаля-віртуоза, професора Олега Криси та піаністки Тетяни Чекіної.

У програмі концерту прозвучать музичні твори Бетховена, Прокоф’єва, Чайковського, Станковича та Венявського.

Олег Криса – відомий у світі скрипаль-віртуоз. Сьогодні Олег Криса – професор престижної в США Істменської школи музики в м. Рочестер. Як соліст Олег Криса виступає з провідними оркестрами та диригентами.

Книжкові обговорення Сектор критики. Книгарня «Є», 18:00

Цього разу критики Віктор Неборак, Ігор Котик та Андрій Дрозда говоритимуть про книжки Ярослава Мельника «Далекий простір» і Миколи Рябчука «Попереднє життя».

П’ятниця, 1 листопада

Концерт гурту QARPA. Клуб «Picasso», 19:00

Київський гурт Qarpa виступить у Львові після більш, ніж річної перерви. Організатори обіцяють нові пісні і старі хіти колективу.

Лекція Кшиштофа Чижевського «Культура і солідарність». Велика сесійна зала Львівської міської ради, 13.00

Польський поет, есеїст, драматург, редактор говоритиме про культуру і солідарність у день пам’яті про українсько-польську війну за Львів 1918 року та напередодні Вільнюського саміту Східного партнерства.

Дискусія «Як ми дивимося на пам’ятники, і як вони дивляться на нас?». Книгарня «Є», 18.00

Сьогодні пам’ятники є частиною громадського простору наших міст, але ми не завжди задоволені як їхнім виглядом, так і самою присутністю.

Про виходи з цієї ситуації будуть говорити письменник, києвознавець,історик Станіслав Цалик та куратор мультимедійної бібліотеки Центру міської історії Центрально-Східної Європи, історик мистецтва Богдан Шумилович.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.