Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

www.vol.gp.gov.ua

Четвер, 24 травня 2012, 14:47

«Галсільліс» неефективно виконує покладені на нього обов'язки - Прокуратура

Посадовці Львівського обласного комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства «Галсільліс» неефективно виконують покладені на них обов'язки. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

До такого висновку дійшла прокуратура Львівської області в ході перевірки діяльності «Галсільлісу».

Зокрема, посадові особи цього підприємства основну роботу зосереджують лише на встановленні стану справ з ведення лісового господарства, охорони та захисту лісу, а також констатації наявних порушень та прорахунків у діяльності дочірніх підприємств. Водночас, вони не вживають дієвих заходів з метою усунення масштабних порушень в лісогосподарській діяльності на Львівщині.

До прикладу, в підпорядкованих підприємствах ОКС ЛГП «Галсільліс» самовільно зрубано понад 4,5 тис. м. куб. деревини, чим завдано шкоди лісовому господарству на понад 14 млн. грн. При цьому, в переважній більшості, самовільні рубки виявляли органи прокуратури Львівської області, яка залучала для цього спеціально уповноважені органи контролю та лісову охорону державних лісогосподарських підприємств.

Поряд з тим, відомча лісова охорона дочірніх підприємств, яка безпосередньо відповідальна за охорону наданих у користування лісових масивів таких рубок практично не виявляла, і лише встановила 10% лісопорушників, які відшкодували тільки 200 тис. грн.

У зв'язку з цим, прокуратура Львівської області упродовж минулого та поточного років порушила 10 кримінальних справ стосовно службових осіб дочірніх підприємств ОКС ЛГП «Галсільліс», з яких 8 розглянуто судами з постановленням вироків.

У квітні цього року прокуратура Сколівського району Львівської області скерувала до суду кримінальну справу стосовно помічника лісничого. Через неналежне виконання ним службових обов'язків, спричинено шкоду лісовому підприємству на суму 240 тис. грн.

Крім того, посадові особи «Галсільлісу» не завжди скеровують до прокуратури та в уповноважені контролюючі органи матеріали перевірок, внаслідок чого порушники - суб'єкти підприємницької діяльності уникають відповідальності та не сплачують завдану ними шкоду.

Зокрема, прокуратура Львівської області виявила, що в Турківському та Яворівському ДЛГП «Галсільліс» приватними підприємцями не очищено майже 17 га від порубкових рештків. В окремих місцях такі рештки згорнуто бульдозерами у вали разом із верхнім шаром землі, 30-ти метрова захисна смуга захаращена і не очищена від сухостою та зломів.

Водночас, посадові особи вказаного підприємства договори з суб'єктами підприємницької діяльності, котрі здійснювали розробку лісосік з порушенням вимог законодавства, не розірвали, а матеріали в уповноважені органи не скерували.

З огляду на викладене, прокуратура Львівської області на усунення тих та інших порушень, виявлених в ході перевірки, внесено подання в. о. генерального директора ОКС ЛГП «Галсільліс» з вимогою притягнути винних осіб до відповідальності.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.