Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

студенти

campuscy.com

Вівторок, 29 жовтня 2013, 15:33

У вишах Польщі навчається 10 тисяч українців (дослідження)

студенти

У Польщі навчається понад 29 тисяч закордонних студентів. Їхня кількість становить 1,74% від загального числа студентів. Найбільше студентів-іноземців - близько 10 тисяч - приїжджає в польські вузи з України.

Про це йдеться у рапорті «Освітнього Фонду Перспектив», передає "Польське радіо".

В документі повідомляється, що нині в Польщі навчається 29 172 зарубіжних студента з 142-х країн світу, тобто на понад 4 тисячі більше, ніж минулого року. Це зростання на майже 17%.

Згідно з представленим даним, число закордонних спудеїв у Польщі постійно зростає. Шість років тому кількість іноземців у польських вузах була на рівні 0,6%, тепер - 1,74% від загального числа студентів.

Найчисельнішу групу на польських вузах становлять українці, яких у Польщі є вже майже 10 тисяч осіб. У рапорті «Фонду Освітньої Перспективи» читаємо, що цього року Польща стала другим, після Росії, найбільш популярним напрямком для українських студентів, які виїжджають на навчання за кордон. Польща в 2013 році обігнала Німеччину, яка перемістилася на третє місце в рейтингу держав, до яких українська молодь найохочіше їде здобувати вищу освіту.

«Все частіше говориться про явище "українізації" польських вузів. Від 2005 року число студентів з України в Польщі зросло в п'ять разів» - інформує «Освітній Фонд Перспективи».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.