Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

харчове отруєння

ukr.obozrevatel.com

Вівторок, 29 жовтня 2013, 18:12

На Львівщині кількість людей, які отруїлися курятиною із супермаркету, зросла до 21 особи

харчове отруєння

У Львівській області зросла кількість людей, що отруїлися курятиною із супермаркету, − до 21 особи. Четверо з них є дітьми.

Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

Повідомляється, що з 25 по 29 жовтня 2013 р. у Львівській області було зареєстровано спалах гострої кишкової інфекції, внаслідок якого постраждала 21 особа, серед них - чотири дитини.

Хворі зі скаргами на підвищення температури тіла, нудоту, блювоту, багаторазовий пронос, загальну слабкість були госпіталізовані: 17 осіб до Львівської обласної інфекційної лікарні та чотири особи - до Центральної міської інфекційної лікарні м. Самбір. Усім пацієнтам встановлено попередній діагноз - "Харчова токсикоінфекція".

За попередніми результатами розслідування спалаху, проведеного територіальним управлінням Держсанепідслужби України, встановлено, що всі постраждалі споживали кури гриль, які придбали 23-25 жовтня 2013 р. в супермаркеті "Арсен", який розташований за адресою: м. Львів, проспект Чорновола, 93.

Головним управлінням Держсанепідслужби у Львівській області проведено комплексне санітарно-епідеміологічне обстеження супермаркету, за результатами якого відібрано для лабораторних досліджень зразки харчової продукції, з об'єктів довкілля взято гігієнічні змиви на патогенну та умовно-патогенну мікрофлору. Проведено бактеріологічне обстеження контактних осіб в осередку спалаху.

Триває комплекс протиепідемічних заходів з локалізації та ліквідації спалаху.

Нагадаємо, сьогодні також було відкрито кримінальне провадження щодо цієї справи.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.