Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

volynnews.com

Четвер, 31 жовтня 2013, 16:56

Селяни заблокували сільраду через відсутність води на Львівщині

Вчора, 30 жовтня, мешканці села Дуліби Стрийського району заблокували роботу сільради через двотижневу відсутність води.

Про це повідомляє Голос України.

Місцеві жителі попередили, якщо з водою далі виникатимуть труднощі, вони перекриють міжнародну трасу М 06 (Київ-Чоп) та пікетуватимуть районну раду.

Проблеми почалася відразу, щойно в 2005 році приватизували квартири. Підприємство "Галенергобудпром", яке з водонапірної башти качало воду для багатоповерхівок, уже не мало жодного стосунку до приватних будинків.

Жителі села почали шукати вихід. Спочатку вони за 45 тисяч гривень замовили технічні умови про під'єднання будинків до "Водоканалу" Стрия. Міський голова Роман Шрамов'ят виступив категорично проти цього. Селяни тоді вирішили встановити водонапірну башту, яку придбали за 35 тисяч гривень.

Але ніхто не дав дозволу, щоб встановити її на території підприємства - це суперечить санітарним нормам. Проблема загострилась, коли у центрі села захотіли налагодити виробництво пінопласту. Село збунтувалося - дозвіл на відкриття підприємства скасували.

Після чого село залишилось без води, що місцеві жителі розцінюють як шантаж.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.