Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

static.zn.ua

Четвер, 24 травня 2012, 16:12

"Львівводоканал" таки судитиметься із «Ензимом», - Пакіж

ЛКП «Львівводоканал» до 1 червня звернеться до суду щодо порушень в роботі ЗАТ «Ензим», а вже після цього отримає право відключити підприємству послугу скидання стоків. Про це на засіданні сесії Львівської міської ради повідомив в. о. начальника ЛКП «Львівводоканалу» Степан Пакіж.

Степан Пакіж пояснив, що за компанії «Ензим» уже висувалися претензії за результатами аналізів стічних вод, однак компанія на них не відповіла. «У зв'язку із тим, що «Водоканал» є монополістом з надання таких послуг, мусить бути пройдена процедура для того, щоб можна було вжити конкретних заходів», - розповів Пакіж.

У 2012 році на цьому підприємстві було зроблено сім контрольних проб, за результатами аналізів у всіх випадках виявлено значні перевищення. За результатами цих досліджень компанії виставлено штраф у розмірі 3,5 мільйона гривень.

Серед підприємств-порушників, у викидах яких регулярно вивялють перевищення концентрація шкідливих речовин - ВАТ «Перша приватна броварня». «Щодо першої приватної броварні - уже виставлена претензія. У Харкові, де зареєстроване підприємство, уже відбулося перше судове слухання», - розповів Степан Пакіж.

Нагадаємо, уже протягом 5 років компанія «Ензим» періодично випускає відпрацьовані фільтрати після переробки сировини для виготовлення дріжджів у воду. Це стає причиною забруднення води та постійного смороду у місті. Однак керівництво компанії не відповідає на звернення людей, депутатські запити та претензії «Львівводоканалу».

До 2008 року у Львівській міській раді працювала комісія, у результаті роботи якої керівництво ЗАТ «Ензим» затвердило заходи з охорони навколишнього середовища. Утім згодом комісія припинла свою роботу, а про цей документ забули.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.