Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

тарас шевченко

pravda.lutsk.ua

Понеділок, 4 листопада 2013, 12:30

У Львівській філармонії відкриють виставку "Шляхами Тараса Шевченка"

тарас шевченко

З п’ятого листопада 2013 року у фойє Львівської обласної філармонії відкриють експозицію "Шляхами Тараса Шевченка" заслуженого художника України Євгена Манишина.

Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної філармонії.

Євген Манишин був людиною, сповненою ідей, бажання творити. Він зумів знайти для своїх картин таких персонажів, які, здавалося б, уже давно не існують. Художник усюди шукав сліди справжньої України. Аби створити свою шевченкіану, Євген Манишин відвідав усі «Шевченкові місця». Побував у Вільнюсі, Петербурзі, Москві, на Кос-Аралі. Автор глибоко розумів поета, усі тонкі струни його душі: біль, тугу за Україною. Кожна робота Євгена Манишина – своєрідна й унікальна.

Тема Тараса Шевченка буде також продовжена у Львівській філармонії 6 та 7 листопада у концертних програмах з творів Тараса Шевченка, присвячених Дню писемності і 200-річчю з дня народження Великого Кобзаря.

У концертах «XXI ст. і Шевченко» 6 та 7 листопада о 15:30 год. солісти Львівської філармонії у супроводі Академічного інструментального ансамблю «Високий замок» виконають вокальні твори українських композиторів на слова Тараса Шевченка. Окрім того, у програмі концерту прозвучать поезії про Шевченка відомих львівських поетів Марії Людкевич, Ірини Вовк, Олександра Гордона, Богдана Смоляка. Відбудеться також презентація картин львівських художників та показ українського народного одягу художника-модельєра Ірини Грицюк.

Епіграф філармонійної програми 7 листопада о 19:00 «Жива душа поетова святая» вичитаний і відчутий, власне, з творів Тараса Шевченка («Жива душа поетова святая, жива у святих його речах»). Автор сценарію – народний артист Григорій Шумейко. Програма концерту відкриє нові грані особистості Великого Кобзаря, прекрасний світ його поетичних та живописно-графічних творів. Дізнаємося, яку музику він любив, що читав та над чим мислив. Велич Духа поета звучатиме у гарній музичній, пісенній та поетичній атмосфері.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.